Trollsk stämning vid Lagan blev vinnande i årets fototävling

När det nappade dåligt plockade Arek Niewiadomski upp kameran och knäppte av. Det blev vinnarbilden i årets fotofisketävling.

ANNONS
LocationLaholm, Lagan||

För andra året i rad arrangerar Laholms kommun en fotofisketävling där fiskare får skicka in sina bilder från årets fiskesäsong. 22 deltagare skickade in bilder och varje deltagare fick skicka in upp till tre bilder. Juryns val föll i år på Åstorpsbon Arek Niewiadomskis bild.

– Det är jätteroligt, det känns mycket bra, säger Arek Niewiadomski.

Bytte spöt mot kameran

Bilden är tagen när han och kusinen var vid Lagan och fiskade i augusti. I år hade han för första gången köpt ett årskort för fiske i Lagan. Det nappade dåligt när Arek Niewiadomski valde att ta fram kameran istället. Han knäppte en bild på kusinen stående i vattnet och med solnedgången i bakgrunden.

ANNONS

Fotar du en del?

– Jag har fotograferat lite. Egentligen är detta en bild som jag bara tagit, det var inte planerat. Jag tyckte det var fint när han stod där i vattnet.

Bo Bjelvenstedt, kommunikatör på Laholms kommun motiverar valet av vinnare.

– Det var den trollska stämningen som var så härlig med fiskaren i vattnet. Det var nästan lite sagolikt, säger Bo Bjelvenstedt.

Spänning och avkoppling

Arek Niewiadomski brukar hålla till vid reningsverket i Lagan. Fisket ger honom både spänning och avkoppling efter jobbet.

– Jag tycker Lagan är en fin plats. Det är rent och naturen runt om är skött. Det är lite mycket gubbar ibland men så är det när det är fina ställen att fiska på.

Hur mycket vägde årets största lax?

– Jag hade en på 8,5 kilo och min kusin hade en som vägde 9,5 kilo, säger Arek Niewiadomski.

LÄS MER:Den typiske sportfiskaren – en erfaren man med gråa hår

LÄS MER:Laxadagen tvingas ställas in för första gången

LÄS MER:Uppåt för sportfisket – nya öringar simmar i ån

LÄS MER:Stämningsfullt fiske gav prisad bild

ANNONS