Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Med handtaget till ett domkraftshandtag fick mannen ta emot en skur av slag inne i sitt eget sovrum. Två män och en kvinna har nu dömts till fängelsestraff för den råa misshandeln i Hishult. Bild: Anders Wiklund/Helena Landstedt
Med handtaget till ett domkraftshandtag fick mannen ta emot en skur av slag inne i sitt eget sovrum. Två män och en kvinna har nu dömts till fängelsestraff för den råa misshandeln i Hishult. Bild: Anders Wiklund/Helena Landstedt

Trio dömd till stränga straff för misshandel med järnrör

Två män och en kvinna döms till fängelse efter ett rått överfall mot en man i Hishult. Beväpnade med tillhyggen trängde sig trion in i mannens bostad på natten. Han lämnades svårt misshandlad i sitt sovrum.

Tre vuxna och ett barn bodde i huset i Hishult. Mitt i natten den 13 juni i år bankade det på dörren.

Utanför stod två män och en kvinna som hade tagit på sig blåa plasthandskar. De hade tillhygge med sig i form av ett rött domkraftshandtag av järn. När en kvinna yrvaket öppnade dörren trängde sig trion in.

De hade kommit för att på ett eller annat sätt göra upp med mannen som bodde där. Anledningen ska ha varit att de trodde att han hade misshandlat en kvinna som också befann sig inne i huset.

Blodigt offer satt och skakade

Efter att ha först gett sin tillåtelse till att barnet fick bäras ut ur huset gick trion till mannens sovrum. Därinne blev han svårt misshandlad, samtidigt som kvinnan med barnet stod utanför och larmade polisen.

En polis som vittnade i rättegången berättade att misshandelsoffret efteråt var helt blodig och satt och skakade. Polismannen sade att han ”inte tidigare sett någon som varit så pass misshandlad”.

Efter en kortare polisjakt samma natt greps en av intränglingarna, en 45-årig man, på vägen mellan Hishult och Knäred. Dagen därpå greps även hans två medbrottslingar, en 43-årig man och en 34-årig kvinna.

”Ge honom vad han tål”

De misstänkta berättade under rättegången att de varit på fest i Falkenberg och att de då hade fått meddelande med en bild som tycktes visa att en kvinna i Hishultshuset hade blivit slagen. Därför begav de sig till Hishult.

Alla tre nekade till brott. 45-åringen teg sig igenom rättegången. 43-åringen sade sig inte ha utdelat några slag. Den 34-åriga kvinnan sade sig inte ha sett någon misshandel.

Mot detta talade brottsoffrets berättelse, där han förklarade att han blivit slagen av två personer och att en person med ljusare röst hetsade på med uppmaningar som ”ge honom vad han tål”. Förutom slag med domkraftshandtaget ska en träregel ha använts som tillhygge.

Vid en läkarundersökning efteråt hade mannen blånader över stora delar av kroppen, en bruten arm, en fraktur i handen, sårskador på armar och i huvudet och en svullen foled.

Bevis, bland annat i form av dna, pekade på att de båda männen utfört misshandeln. Tingsrätten trodde också mer på de berättelser som offret och kvinnan med barnet gav.

Tre års fängelse

Domstolen såg strängt på brotten. De tre åtalade döms alla för grov misshandel och grovt hemfridsbrott.

45-åringen, som anses ha varit den mest drivande, döms till tre års fängelse. 34-åringen får två år och fyra månaders fängelse. Kvinnan i trion döms till två års fängelse.

I hennes fall anses hon ha medverkat till misshandeln genom att hon ställde upp med bilen för resan från Falkenberg till Hishult, skaffade fram handskar vid ett stopp på en bensinmack och för att ha ”manat på och eldat på” de två männen när de utförde misshandeln.

Trion ska gemensamt betala 65 000 kronor i skadestånd till den slagne mannen och 10 000 kronor till kvinnan med barnet.

LÄS MER: En person gripen efter misshandel med tillhygge

LÄS MER: Tre personer häktade för blodig misshandel i bostad

LÄS MER: Trio överföll man i bostad – rå misshandel med tillhygge

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här