Trio överföll man i bostad – rå misshandel med tillhygge

Trion tog på sig blåa plasthandskar, beväpnade sig med järnrör och träpåk, och trängde sig in i en mans bostad i Hishult. Han blev svårt misshandlad och bröt flera ben i kroppen.

ANNONS
LocationHishult||

Tre personer, två män och en kvinna, har nu åtalats för det blodiga nattbesöket.

Händelsen ägde rum söndag 13 juni, vid halv fyra-tiden på natten. Enligt åtalet hade den misstänkta kvinnan införskaffat plasthandskarna samma kväll.

Slagen med handtag till domkraft

Utrustade med tillhyggen i form av ett domkraftshandtag som tagits med, och en träregel som plockades upp platsen, gick angriparna loss på den medelålders mannen. Slagen matades mot hans huvud och kropp.

Mannen bröt armbågen och långfingret, fick blödande sårskada i skalpen, åtta mindre sårskador på ena armen och ryggen och blånader över stora delar av kroppen.

Rå och hänsynslös misshandel

Åklagaren Maria Sandstedt beskriver misshandeln som särskilt hänsynslös och rå. Bland annat därför att överfallet var planerat på förhand och utfördes av flera beväpnade gärningsmän.

ANNONS

Vad är motivet?

– Det som har framkommit än så länge är att man har varit oense om något, säger Maria Sandstedt.

Åklagaren hävdar att trion agerade i samförstånd. Den åtalade kvinnan uppges i vart fall ha medverkat till gärningen, och ”genom sin närvaro och agerande” ha styrkt männen i deras uppsåt. Åtalspunkterna är grov misshandel och grovt hemfridsbrott. En av männen åtalas också för att ha hotat en kvinna som bor i huset genom att trycka domkraftshandtaget mot hennes kind.

Blodspår på kläderna

Alla tre misstänkta greps av polisen samma dag. Det rör sig om en 45-årig laholmare och ett par från Knäred. De nekar till brott och sitter häktade i väntan på rättegång.

Bland bevisen finns skoavtryck på ovanvåningen, DNA i upphittade blåa plasthandskar och blodspår från offret på gärningsmännens kläder.

Rättegången i Halmstads tingsrätt börjar på måndag och pågår i fyra dagar.

LÄS MER:Tre personer häktade för blodig misshandel i bostad

LÄS MER:En person gripen efter misshandel med tillhygge

ANNONS