Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Enligt uppgifter från polisen ska mannen ha blivit slagen i huvudet och på kroppen med ett fälgkors eller något liknande tillhygge.  Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT
Enligt uppgifter från polisen ska mannen ha blivit slagen i huvudet och på kroppen med ett fälgkors eller något liknande tillhygge. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Tre personer häktade för blodig misshandel i bostad

Tre personer misstänks ha trängt sig in och allvarligt misshandlat en man i hans bostad i Hishult. En laholmare och ett par från Knäred har häktats.

Alla tre sitter häktade på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Polisen fick larmet om misshandeln i Hishult vid halv fyra-tiden natten till i söndags. En man i övre medelåldern hade blivit slagen upprepade gånger med ett fälgkors eller annat tillhygge. Han blödde från huvudet och var skadad på armen när han fördes till sjukhus.

Grov misshandel

En timme senare grep polisen en misstänkt gärningsman vid en fordonskontroll i Lagered utanför Knäred. Det rör sig om en 45-årig man från Laholm.

Senare under dagen tog polisen in ytterligare två misstänkta på förhör. En man och en kvinna bosatta i Knäred, 40- respektive 30-årsåldern. Efter förhören anhölls även paret.

De två männen misstänks för grov misshandel och kvinnan för medhjälp. Alla tre misstänks dessutom för grovt hemfridsbrott.

Tidigare dömd

Kammaråklagare Vjollca Turjaka leder utredningen. Hon uppger att polisen just nu inte letar efter fler misstänkta. I övrigt har hon lagt locket på, med hänvisning till att förundersökningen befinner sig i ett känsligt läge.

– Jag är ledsen att jag inte kan berätta mer, men det är så i inledningsfasen. Annars hade jag förstört utredningen, säger Vjollca Turjaka.

45-åringen är tidigare dömd för oprovocerad misshandel av två män på Tre Hjärtan i Halmstad 2017 och våldsamt motstånd mot en polis på Hästtorget i Laholm 2014. Även Knäredsmannen är dömd för liknande brott, längre bak i tiden.

LÄS MER: En person gripen efter misshandel med tillhygge

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!