Trädgren föll ned och krossade växthus

En stor trädgren föll ned från ett träd på granntomten. Nu vill ägarna ha ersättning för sitt förstörda växthus i Hishult.

ANNONS
LocationHishult||

Grenen från en stor ask lade sig rakt över växthuset, som står vid tomtgränsen i en villaträdgård i Hishult. Skadorna på konstruktionen av plast och aluminium blev omfattande.

”Detta hände vid 10-tiden, otrolig tur att inte någon befann sig i växthuset. Vi brukar vattna tomatplantorna vid den tiden”, skriver ägarna om händelsen 1 juli i ett brev till Laholms kommun.

Trädet sågades ned

Asken står på kommunens tomt. En vecka senare föll ytterligare en stor gren och en tid senare tog kommunen bort det gamla trädet.

En återförsäljare som tittat på skadorna har bedömt att det blir lika dyrt att laga växthuset som att sätta upp ett nytt. Drivhuset på 14 kvadratmeter kostar 23 600 kronor plus moms, enligt ägarna som har begärt ersättning av kommunen.

ANNONS

Fråga om självrisk

Nu har de sent om sider fått svar från strategienheten. Beskedet blev att ägarna ska anmäla skadan till sitt eget försäkringsbolag, och därefter ställa anspråk på Laholms kommun avseende självrisken.

LÄS MER:Kommunen måste betala för träd som krossade bil

LÄS MER:Träd krossade bil på p-plats vid skola

ANNONS