Helena Dovier har valt att sluta på Laholms kommun efter att hennes tjänst som kommunikationschef har plockats bort. Bild: Privat/Jonatan Gernes
Helena Dovier har valt att sluta på Laholms kommun efter att hennes tjänst som kommunikationschef har plockats bort. Bild: Privat/Jonatan Gernes

Toppchef försvinner efter bara ett år

Laholms kommun rensar bland cheferna och gör sig av med topptjänsten som kommunikationschef. Helena Dovier tackar för sig efter bara ett år på kommunen.

ANNONS
LocationLaholm||

Tjänsten har blivit överflödig i samband med en ny omorganisering i stadshuset, uppger kommunchefen Anders Einarsson.

Laholms biträdande kommunchef Josefin Thedeby, tillika kanslichef, får ansvar som chef också för kommunikationsenheten.

– Jag tyckte inte att det var försvarbart att ha så mycket chefer inom kommunstyrelsens förvaltning. Vi behöver mer ha kommunikatörer som jobbar med marknadsföring av kommunen, säger Anders Einarsson.

En chef på två anställda

Han framhåller att Josefin Thedeby i botten är journalist, med ett förflutet bland annat på Hallandsposten, och även jurist.

– I och med det tar hon den rollen på ett väldigt bra sätt. Då har jag gjort om så att vi har tre kommunikatörer i stället för en kommunikationschef över två kommunikatörer.

ANNONS

Nuvarande kommunikationschefen Helena Dovier har erbjudits en av de tre kommunikatörstjänsterna, men tackade nej. Hon slutar på kommunen 29 juli och är arbetsbefriad med lön under den tre månader långa uppsägningstiden.

Inga kommentarer

Den nya tjänsten som renodlad kommunikationschef i Laholm inrättades så sent som förra året. Efter en lång rekryteringsprocess gick jobbet bland 40 sökanden till Helena Dovier. Hon kom närmast från en tjänst som kommunikationschef för den medicinska vården inom Region Jönköpings län och började på kommunen i augusti.

Helena Dovier har tidigare jobbat som informatör i Värnamo sjukvårdsområde och har även arbetat som journalist på tidningen Personal & ledarskap i många år.

– Jag har ingenting att säga om det här att jag ska sluta, säger Helena Dovier till HP.

LÄS MER:Många aspiranter till kommunens chefstjänster

LÄS MER:Ny kommunikationschef utsedd i Laholm

ANNONS