Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Brottsplatsen. Två åttaåriga flickor utsattes för en fräck stöld, mitt på dagen i Laholm, när en tonårig kille gick fram och stal mobiltelefonen. Bild: Kenny Hjälte

Tonåring stal telefon från åttaårig flicka

En åttaårig flicka blev utsatt för en hänsynslös stöld när hon jagade Pokémons med sin mobiltelefon på Stortorget i Laholm. En tonårig kille gick fram och vred mobilen ur händerna på flickan.

Den åttaåriga flickan och hennes jämnåriga klasskamrat befann sig på Stortorget i Laholm på söndagseftermiddagen, för att jaga virtuella figurer med hjälp av mobil-telefonappen Pokémon Go.

Vid 16-tiden var de på Köpmansgatan i höjd med Laholms sparbank när en person, som beskrivs som en tonårig kille, gick fram till flickorna och ryckte till sig åtta-åringens mobiltelefon.

– Polisen kom snabbt på plats, de var bra och de var väldigt fina med barnen. Men det som oroar mig är att det är en annan typ av brottslighet än att det stökas vid Campus Laholm eller slangas bilar. Det här är någon som inte har någon spärr, att man inte ger sig på åttaåriga barn, säger den flickans mamma till Hallandsposten.

Av hänsyn till flickan vill familjen vara anonym i tidningen, men de vill varna andra i området. Rånet skedde inte långt från familjens bostad i centrala Laholm.

– Hon får aldrig lämna hemmet själv utan det är bara när hon är tillsammans med en kompis som de får vara ute på egen hand, säger mamman.

Polisen fick in anmälan under söndagen, som de rubricerat som grov stöld. Efter händelsen cirkulerade polispatruller i området för att försöka få syn på gärningsmannen – utan att lyckas.

– Det här hände precis utanför Sparbanken, jag kan inte tro annat än att denna person bestämt sig för att den skulle stjäla något när han steg utanför hemmet på söndagen. Jag kan tänka mig att han bevakat uttagsautomaterna i väntan på rätt tillfälle att råna någon som tar ut pengar men i stället attackerat barnen för att ta telefonen. Det är ett beteende man måste ta på allvar, säger mamman.

Hon kontaktade själv Laholms kommun under gårdagen för att de ska vara medvetna om händelsen och kunna agera.

Vid brottstillfället ska killen ha haft en grå tröja, grå keps och mörka byxor. Han ska vara i tonåren och 170 centimeter lång.

– Vi hoppas få tips från allmänheten eller andra iakttagelser som kan leda till att vi hittar gärningsmannen, säger Björn Astell på Laholmspolisen.

Trots omständigheterna mår barnen bra.

– Det är många frågor som går runt i huvudet men tack och lov hände inget med barnen. Vi har pratat om att i fall det händer igen, bara ge dem vad de vill och spring. Det är bara döda ting som inte har något värde, säger hon.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här