Polisen gjorde en brottsplatsundersökning på en av de stölddrabbade gårdarna i Ysby och säkrade vissa spår.
Polisen gjorde en brottsplatsundersökning på en av de stölddrabbade gårdarna i Ysby och säkrade vissa spår. Bild: Johan Nilsson/TT

Tjuvbesök i tre gårdar i Ysby – många verktyg stulna

Verktygsstölderna på landsbygden i Laholm fortsätter. Tre gårdar i Ysby har haft besök av inbrottstjuvar under natten mellan fredag och lördag.

ANNONS
LocationYsby|

På en av gårdarna upptäckte ägaren på lördagsmorgonen att det varit inbrott i hans verkstad. Någon hade brutit upp och lyft ut ett fönster. Fönsterlisterna låg på åkern utanför.

Bland utrustningen som stulits fanns en helt ny röjsåg, värd närmare 8 000 kronor, samt en mängd andra eldrivna verktyg och tillhörande batteriladdare.

Polisen skickade ut en patrull för att göra brottsplatsundersökning. Vissa spår ska ha säkrats.

Samma natt, mellan fredag vid 21.30 och lördag 06.30, drabbades en annan gård i Ysby. Där hade tjuven eller tjuvarna tagit sig in via stallet och därifrån vidare till garaget. Höpåsar till hästarna saknades, liksom en mängd olika elverktyg och en hylsnyckelsats.

ANNONS

Ägaren till en tredje gård i området fick höra att grannar blivit av med verktyg och uppmanades att göra en koll. Mannen upptäckte då att någon skruvat bort lampor till den rörelseaktiverade utebelysningen på hans gård. Det saknades också en nyckel som suttit i dörren till ett uthus.

– Någon har varit där och rekat, men inget ska vara stulet där, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

LÄS MER:Polisen: ”Tre inbrott lite för mycket i lilla Våxtorp”

LÄS MER:Maskinhall och verkstad drabbade av stölder

ANNONS