Guldfynd på Mellby center har utsatts för inbrottsförsök i helgen. Bilden är från 2012, då guldrånare slog till mot butiken. De senaste tio åren har butiken drabbats av flera stölder och inbrottsförsök.
Guldfynd på Mellby center har utsatts för inbrottsförsök i helgen. Bilden är från 2012, då guldrånare slog till mot butiken. De senaste tio åren har butiken drabbats av flera stölder och inbrottsförsök. Bild: Fredrik Magnusson/arkiv

Tjuvar försökte bryta sig in på Guldfynd via toaletten

Inbrottslarmet utlöstes på Mellby center på söndagskvällen. Tjuvar hade gjort hål i taket på en toalett för att bryta sig in i Guldfynds butik.

ANNONS
LocationMellbystrand|

Klockan var 19.45 när väktare och polispatrull larmades till köpcentret i Mellbystrand.

– Gärningsmän har brutit upp innertaket på en handikapptoalett och försökt bereda sig tillträde till intilliggande butik. Det är Guldfynd som vi tror att man har försökt ta sig till, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Ingen misstänkt fanns kvar på platsen när polisen anlände. De kan ha skrämts bort av larmet, antar polisen.

Polisen är intresserad av tips från kunder på Mellby center som kan ha sett någonting.

– Vi ska försöka se om vi kan hitta någonting på Icas övervakningskameror. Det är jättebra om någon skulle sett någon person med verktyg eller någonting inne i de faggorna, säger Christer Andersson.

ANNONS

Ingenting ska ha stulits i butiken. Delar av de berörda lokalerna spärrades av för att söka efter spår och teknisk bevisning.

Smyckesbutiken på Mellby center har utsatts för stölder och rån vid flera tillfällen. Senast för två år sedan inträffade ett liknande inbrottsförsök, då tjuvar sågade sig genom taket. Även den gången gav de sig av tomhänta när larmet utlöstes.

LÄS MER:Tjuvar sågade sig in genom taket

ANNONS