Tolv inbrott har inträffat i Skummeslövsstrand den senaste tiden. Polisen gjorde på måndagen en teknisk undersökning vid den senaste drabbade stugan, som används som permanentbostad.
Tolv inbrott har inträffat i Skummeslövsstrand den senaste tiden. Polisen gjorde på måndagen en teknisk undersökning vid den senaste drabbade stugan, som används som permanentbostad. Bild: Johan Nilsson/TT

Tjuv öppnade byråer och garderober i bostad

En äldre man i Skummeslövsstrand hade inbrott i sin bostad när han var bortrest under helgen.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

När mannen kom hem till sin bostad på måndagsförmiddagen var entrédörren olåst. Så hade han inte själv lämnat den när han åkte hemifrån i fredags.

Brytmärken på ett fönster visade att någon brutit sig in i stugan den vägen, plockat på sig värdesaker och sedan lämnat genom ytterdörren.

Alkohol stals

Polisen beskriver det som att bostaden var försiktigt genomsökt. Tjuven hade öppnat byråer och garderober. Smycken, en klocka, kontanter och alkohol saknades.

Stugan på Åsagatan har karaktären av ett fritidshus, men mannen i 75-årsåldern bor där permanent. Han hade lämnat ytterbelysningen tänd för att minska inbrottsrisken, men det är begränsad insyn på tomten.

ANNONS

Tolv inbrott i området

Polisen gjorde på måndagen en teknisk undersökning efter eventuella spår som gärningsmannen eller gärningsmännen kan ha lämnat efter sig.

Polisens siffra över inbrott och inbrottsförsök i Skummeslövsstrand den senaste tiden är nu uppe i tolv. Den senaste händelsen rubriceras som grov stöld, eftersom den skett i en bostad.

LÄS MER:Tio anmälda inbrott på fyra dagar

LÄS MER:Fler polisanmälda inbrott i fritidshus

LÄS MER:Fler inbrott i fritidshus på kustorten

ANNONS