Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.
Arkivbild.

Tio anmälda inbrott på fyra dagar

Tjuvarna har varit oerhört flitiga bland fritidshusen. Polisen har fått in nio anmälda fullbordade inbrott och ett försök sedan i fredags på en liten geografisk yta. Bland det senaste har även en bostad drabbats.

Tillvägagångssättet för inbrotten och den lilla geografiska ytan gör att polisen misstänker en inbrottsliga som härjat bland fritidshusen i Skummeslövsstrand.

Som HP berättade i går var inbrotten som anmäldes i helgen koncentrerade till ett mindre område i Skummeslövsstrand. Varav två inbrott har skett på Stugvägen, ett på Skördevägen, ett på Tillflyktsvägen och två på Bladvägen.

Sökt igenom alla skåp

På samtliga har tjuvarna krafsat igenom alla skåp efter att ha forcerat ett fönster eller en dörr för att ta sig in i byggnaden. Flertalet har upptäckts av grannar som efter att ha hört talas om inbrott i områden kontrollerat sina grannars hus. Vilket gör att polisen inte har fått någon klar bild av vad som stulits i de olika husen. På ett ställe fick polisen en mer omfattande godslista över vad som var borta och tjuvarna hade där tagit det mesta de kom över, som cyklar, maskiner, gräsklippare, öl med mera.

Fyra nya anmälningar

Under måndagen kom det in ytterligare inbrottsanmälningar från området. Ännu ett inbrott på Tillflyktsvägen där ytterdörren har brutits upp och hela huset sökts igenom. På vägen Rundan har en svägerska kontrollerat en stuga efter vetskap om stöldvågen och upptäckt att tjuvar forcerat ett fönster och rafsat runt i alla skåp och även lämnat frysen vidöppen.

På Einars väg har ett hus utsatts för ett inbrottsförsök, där mycket tid lagts på att bryta på både fönster, lås och dörrar men där tjuvarna inte lyckats ta sig in.

– Vi har gått ut till alla grannsamverkansgrupper med information och hoppas att det ska ge någon information och att de är fortsatt vaksamma. Ett uppskrivet registreringsnummer från området kan vara något som avslöjar ligan, säger kommunpolisen Kristian Nilsson.

Villainbrott bryter mönstret

Något som bryter mönstret är ett villainbrott på Bekasinvägen, som är en bit söderut från området. Där gjorde polisen under det senaste dygnet en brottsplatsundersökning efter att tjuvar gått in genom ett fönster. Det ska ha skett mellan lördagen och måndagen och upptäcktes av grannarna.

– Det avviker lite geografisk samt att det är en permanentbostad, men i nuläget kan vi inte avfärda det från att höra ihop med de andra inbrotten, säger Kristian Nilsson.

Polisen kommer en tid framöver ha en förhöjd närvaro i området.

– Det är sällan som vi bara snubblar över tjuvarna på bar gärning. Vi behöver hjälp av en vaken allmänhet, säger han.

LÄS MER: Sex inbrott i hus anmälda under helgen

LÄS MER: Grannen såg vattenskoter åka efter BMW

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!