Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Tingshuset fylls med verksamhet efter skolbranden

Det har varit en intensiv tid efter branden på Osbecksgymnasiet. Nu flyttar viss verksamhet ut för att ge plats åt de skolnära funktionerna.

Det är Jobb Laholm, kommunens aktivitetsansvar och mottagningen för nyanlända som under den kommande veckan flyttar sin verksamhet till lokalerna i Tingshuset.

I de nyrenoverade lokalerna gapar det än så länge tomt. När HP hälsar på under måndagsförmiddagen är det febril verksamhet som pågår och det flyttas in datorskärmar och kontorsmateriel.

– Efter ett år med distansarbete och inga bokade möten så gör vi det bästa av situationen, säger Martin Lindell som arbetar på Jobb Laholm.

13 medarbetare flyttar

Den verksamheten kommer att hålla till på ovanvåningen medan övriga två, kommunens aktivitetsansvar och mottagningen för nyanlända, kommer att sitta på nedre plan.

Det är totalt 13 personer som flyttat till tingshuset, varav tre hade sina kontor i den brandhärjade byggnaden och därmed inte har mer än den tekniska utrustningen kvar av inkråmet på sina kontor.

– Det mesta av all teknik har funnits med lärarna på deras hemadresser, där hade vi tur, säger Andreas Meimermondt.

En av de större utmaningarna för kommunen är att hitta en bra lösning för skolsköterskan som hade sina mottagning i 1200-korridoren.

– De är just nu i baracken Hellbakken, men vi jobbar på en mer långsiktig lösning, förklarar Andreas Meimermondt, förvaltningschef för kultur- och utvecklingsnämnden.

En idé har varit att utnyttja lokalerna som även Lagaholmsskolans skolsköterska arbetar i, men även den lokalen är avstängd för saneringsarbete efter branden. Under veckan ska kommunen besluta sig för en långsiktig lösning för den här verksamheten, men det är ännu oklart när den kan komma igång.

– Enhetschef för Kvalitet och service och Mas för skolorna jobbar för att hitta en lösning. Att bygga upp en ny mottagning kommer ta längre tid än det här veckan, säger Meimermondt.

”Självklart att vi flyttar”

Den verksamhet som idag lämnar Campus ger plats åt den mer elevnära verksamheten.

– Det var självklart att vi skulle flytta på oss, eftersom vi inte har någon direkt kontakt med eleverna. Det vi tappar nu är kontakten med elever som har frågor om feriejobben, säger Martin Lindell och fortsätter:

– Vi har pratat om att ha en liten drop in-tid där vi sitter på något ställe några timmar i veckan så att eleverna ändå kan träffa oss och ställa sina frågor, det kommer att bli bra. Coronapandemin har lärt oss generellt att vara mer flexibla och se lösningar.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!