Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Laholms kommun delade i julas ut presentkort till ett värde av 1 300 kronor till sina fast anställda och timvikarier som jobbat sammanhängande i minst en månad. Bild: Christine Olsson/TT
Laholms kommun delade i julas ut presentkort till ett värde av 1 300 kronor till sina fast anställda och timvikarier som jobbat sammanhängande i minst en månad. Bild: Christine Olsson/TT

Timanställd fick ingen julgåva

En timanställd inom äldreomsorgen rasar mot Laholms kommun.
– Det är rent ut sagt ynkligt att vi inte fick någon julgåva. Det var det minsta man kunde begära efter allt slit, säger kvinnan som vill vara anonym.

Kvinnan har jobbat som timanställd inom äldreomsorgen under hela coronapandemin.

– Det har varit en minst sagt tuff tid med obekväma arbetstider, en massa spring och krävande insatser. Dessutom finns ju rädslan för att själv bli smittad där hela tiden, säger hon.

Med tanke på situationen rasar kvinnan mot att hon och andra timanställda inom äldreomsorgen inte fick någon julgåva.

– Det hade absolut inte behövt vara något speciellt. Det hade räckt med en liten chokladask och kanske till och med ett julkort. Någon form av tacksamhet och uppmuntran hade jag förväntat mig av Laholms kommun.

”Tvungna att sätta en gräns”

Malin Sörensen är HR-chef på Laholms kommun.

– Vi är naturligtvis väldigt tacksamma för alla vikarier. Vi har dock varit tvungna att sätta en gräns på 1 300 kronor i presentkort till våra fasta anställda och till timvikarier som har en sammanhängande anställning på minst en månad. Det innefattar cirka 2 000 personer, säger hon.

Vad skulle du vilja säga till de vikarier som känner en besvikelse över att de inte fick uppskattning i form av en julgåva?

– Givetvis ska de få uppmuntran, inte minst i form av ett stort tack. Samtliga anställda, oavsett i vilken form de är det, är naturligtvis värdefulla för oss. Möjligen får vi se över hur vi skulle kunna visa vår uppskattning på ett tydligare sätt, säger Malin Sörensen.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här