Folkhälsocentrum måste hålla stängt till 24 januari. Sen väntas nya besked.
Folkhälsocentrum måste hålla stängt till 24 januari. Sen väntas nya besked. Bild: Jonatan Gernes

Tilltänkt seniorbad får stoppas - men ny utbildning startas

På grund av nedstängningar kan kommunen inte starta seniorförmiddagar på Folkhälsocentrum. Samtidigt dras en ny badmästarutbildning igång.

ANNONS
LocationLaholm|
|

På Folkhälsocentrum råder det stillhet sedan badhuset fått stänga alla sina aktiviteter. Tanken var från början att kunna öppna upp 10 januari men sedan regionen meddelat att alla verksamheter ska stängas är det uteslutet.

– Vi hade grundskolan här och vår egen simskola i höstas. Tanken var att den skulle dragit igång nästa vecka, men nu har vi ju stängt simhallen till 24 januari, säger fritidschef Christer Johansson.

Förmiddag för riskgrupper

Vecka två skulle flera aktiviteter dragit i gång. Bland annat hade kommunen sett till att måndagsförmiddagar från 11 januari var ämnade åt de personer i riskgrupper som vill gymträna eller gå på vattenpass när det inte är så mycket folk.

ANNONS

– Det är många äldre som går på vattengympa och som var oroliga över att det skulle vara för mycket folk i omklädningsrummen, säger Christer Johansson.

Även föreningar som Funktionsrätt Laholm skulle haft aktiviteter i badhuset med start vecka två men har fått ställa in.

Grundskolor och simskolor prioritet

Om Folkhälsocentrum får öppna igen 24 januari hoppas Christer Johansson att all verksamhet, även öppettiderna för allmänheten, kan dra igång. Skulle de kunna öppna i begränsad skala är det grundskolan och kommunens egna simskolor som prioriteras.

Något som däremot startas upp på måndag är den badmästarutbildning som genomförs tillsammans med Vuxenutbildningen.

– Fem personer är uttagna till utbildningen. Den kan inte ske på distans utan bygger mycket på närvaro och praktik, säger Christer Johansson.

ANNONS