Padelbanor ska byggas, men först ska det utredas om det går att lägga dem på en annan plats än bana 9 som man tidigare planerat för.
Padelbanor ska byggas, men först ska det utredas om det går att lägga dem på en annan plats än bana 9 som man tidigare planerat för. Bild: Kenny Hjälte

Tennisklubb röstade ja till padelbanor

För andra gången röstade föreningen ja på ett årsmöte till att bygga padelbanor. Sedan avsade sig nästan hela styrelsen vidare uppdrag.

ANNONS
|

– Det var inget vi hade pratat om innan. Jag bestämde mig för det under sittande möte, säger tidigare ordföranden Alf Nilsson i Skummeslövs tennisklubb.

Han berättar att man från styrelsens håll under flera år arbetat för att bredda verksamheten och bygga två padelbanor. HP har tidigare skrivit om detta, senast i somras när en grupp överklagade beslutet till Svenska tennisförbundet.

Anledningen var att man inte kunde ta ett beslut om att bredda verksamheten och bygga padelbanor utan att först ändra i stadgarna. I år hade med det också som en punkt.

ANNONS

– Det var med god marginal som det röstades för en ändring och att vi skulle bygga banorna.

Sa nej till vidare uppdrag

Men när punkten om att ge Alf Nilsson fortsatt förtroende som ordförande kom valde han att säga nej.

–Jag var beredd på att fortsätta men tyckte att det var för mycket tjafs. Det handlar om flera motioner som ifrågasätter styrelsen och sedan allt dividerande under årsmötet. Jag kände där och då att det fick vara, säger Alf Nilsson och berättar vidare om bakgrunden till varför man ville satsa på banorna från början.

– Skälen är två, dels gynnar det klubbens ekonomi av de erfarenheter vi fått från andra klubbar men också för att bredda verksamheten i området. Det gynnar samhället och förhoppningsvis kan vi få fler medlemmar till föreningen.

Ny utredning ska göras

Nu väntar en utredning om banorna ska byggas på en befintlig bana som den avgående styrelsen hade planerat eller om de ska byggas på någon annan plats.

– Vi planerade dem till bana 9 för att det var billigast och enklast. Marginalintäkterna för den sista banan är väldigt små i förhållande till vad vi förväntade oss att få in på padelbanorna, säger Alf Nilsson.

ANNONS