Muqdad Abdi Ferman och Ahmed Hassan renoverar huset i Våxtorp där Tajes tidigare låg. Den första juni öppnar de Don Donna.
Muqdad Abdi Ferman och Ahmed Hassan renoverar huset i Våxtorp där Tajes tidigare låg. Den första juni öppnar de Don Donna. Bild: Evelina Gunnarsson

Tajes blir Don Donna när nya ägare rustar upp huset

Huset är under totalrenovering och nya ägare ser fram emot att öppna upp restaurangen i ny skepnad. Hos Don Donna ska våxtorparna kunna slå sig ner på kvällarna.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Den första april tog nya ägare över byggnaden där Tajes Gatukök i Våxtorp tidigare låg. Den tidigare ägaren hade problem med både hygien, rengöring och skatteskulder och fick stänga ner. Hon sålde byggnaden och nu genomgår huset en stor renovering. När HP hälsar på är det är inte mycket som är sig likt.

Utåt har skyltarna tagits ner och huset fått både ny panel och ny färg. Inomhus är det också svårt att känna igen sig.

– Vi har bytt ut alla köksmaskiner, allt är nytt. Golv och väggar har gjorts om och vi har satt ny klinker, säger Ahmed Hassan som hjälper till i renoveringen och kommer att sköta ekonomi och inköp i restaurangen. Han är pensionerad civilekonom men vill gärna ha något att göra.

ANNONS

Lärde känna varandra på pizzerian

Muqdad Abdi Ferman kommer driva restaurangen och själv stå i köket. Han lärde känna Ahmed Hassan när han drev Hawaii pizzeria i Laholm.

– Jag var på pizzerian och åt med min fru och hon tyckte att maten var så god, säger Ahmed Hassan.

Såväl ute som inne har det skett en stor förändring. Golv och väggar är omgjorda och köksdelen har kaklats om. Muqdad Abdi Ferman, Osman Cheik Mos och Ahmed Hassan är alla delaktiga i renoveringen.
Såväl ute som inne har det skett en stor förändring. Golv och väggar är omgjorda och köksdelen har kaklats om. Muqdad Abdi Ferman, Osman Cheik Mos och Ahmed Hassan är alla delaktiga i renoveringen. Bild: Evelina Gunnarsson

Det återstår mycket arbete men ambitionen är att öppna den första juni. Då under namnet Don Donna.

– Det kommer från Amerika. Vi ville ha något nytt, kul och spännande, säger Ahmed Hassan.

Han gläds över byggnadens fina läge vid väg 24.

– Det är en passage och folk kör här natt och dag, säger han.

Lyssna på kunderna

Servicen med närlivs försvinner helt. De nya ägarna fokuserar på restaurangverksamheten. Från början kommer det vara mestadels pizza, kebabrullar och sallad. Men de kommer lyssna på förslag från kunderna. Husmanskost och klassiska rätter som lasagne och schnitzel lär också dyka upp på menyn. Luncherna håller de vid liv.

– Annars finns det ingen som serverar lunch i Våxtorp, säger Muqdad Abdi Ferman.

Ambitionen är också att söka tillstånd för servering.

– Många här har frågat efter ett ställe att kunna sätta sig och ta ett glas vin på. Men vi kommer också ha take away, säger Ahmed Hassan.

ANNONS

Under sommaren siktar de på att hålla öppet mellan klockan 11 och 22.

Inledningsvis kommer Muqdad Abdi Ferman att ta in ett antal timanställda. Hur mycket personal som behövs vet han inte än.

– Hade vi inte haft coronatider hade jag sagt sex-sju personer. Men nu får vi vänta och se, säger Ahmed Hassan.

ANNONS