Bilföraren på väg 15 hade somnat i bilen när polispatrullen anlände. Han var för berusad för att kunna hålla ett förhör.
Bilföraren på väg 15 hade somnat i bilen när polispatrullen anlände. Han var för berusad för att kunna hålla ett förhör. Bild: Montage

Stupfull bilförare somnade vid ratten

Ett vittne larmade polisen om en livsfarlig bilfärd på väg 15. När patrullen kom fram till platsen satt den berusade föraren och sov i förarsätet.

ANNONS
LocationTjärby|

Polisen fick larmet vid 17-tiden på måndagen.

En medtrafikant berättade att bilen kört livsfarligt i Tjärbyrondellen. Vittnet höll ögonkontakt med fordonet, som senare stannade, i väntan på polisen.

– När patrullen anländer anträffas en man sovande på förarsätet i den här bilen, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Hans andedräkt luktade alkohol, vilket bekräftades av ett utandningsprov. Mannen var alldeles för redlös för att hålla förhör. Polisen plockade hans körkort och tog med honom för provtagning och tillnyktring.

Flera blodprov togs med vissa tidsmellanrum, enligt modellen för att utesluta eftersupning. Syftet är att se om en förare blir mer eller mindre full efterhand, och på så vis kunna motbevisa eventuella bortförklaringar om alkoholintag efter avslutad körning.

ANNONS

Bilföraren är en 54-årig man från Hässleholm i Skåne. Han misstänks för grovt rattfylleri.

LÄS MER:Rattfyllerist togs på bar gärning utanför bostad

LÄS MER:Protester stoppar höjd hastighet i backkrön på väg 15

ANNONS