Strandmiljös ordförande bor för långt från stranden

Läns­styrelsen anser inte att Strandmiljö Laholms ordförande, Stefan Eliasson, är särskilt berörd av den omtvistade strandtrafiken. Därför har han, enligt länsstyrelsen, inte rätt att överklaga miljö- och byggnadsnämndens beslut – eller rättare sagt ickebeslut – i frågan.

ANNONS
|

I höstas skrev Stefan Eliasson och en handfull andra av strandmiljös medlemmar ett brev till nämnden med krav på att den skulle ingripa mot strandtrafiken eftersom den, enligt föreningens uppfattning, utgjorde ett brott mot terrängkörningslagen. Med skrivelsen hoppades motståndarna att kunna tvinga fram ett kommunalt ställningstagande i ena eller andra riktningen.

”Vi efterlyser en tydlig och rak linje från kommunens sida i stället för det glidande, den konturlöshet som så ofta karaktäriserar ärendebehandlingen”, sade en annan av Strandmiljö Laholms medlemmar, Ulf Bjerstaf till Hallandsposten.

Men kommunen lyckades än en gång att slingra sig ur greppet genom att hänvisa att lagstiftningen är oklar.

ANNONS

Stefan Eliasson gick vidare till länsstyrelsen och hävdade att kommunen har undandragit sig sitt tillsynsansvar enligt miljöbalken. Men länsstyrelsen kom till slutsatsen att Eliasson på Osbyvägen i Mellbystrand bor för långt från stranden för att betraktas som berörd. På så vis slapp länsstyrelsen att ta ställning i sakfrågan.

ANNONS