Strandhotellet tänker fylla trädgården med en äventyrsgolfbana. Skissen visar ungefär hur det kan bli. Bygget startar om några veckor och blir klart i maj.
Strandhotellet tänker fylla trädgården med en äventyrsgolfbana. Skissen visar ungefär hur det kan bli. Bygget startar om några veckor och blir klart i maj.

Strandhotellet storsatsar på äventyrlig golfbana

Strandhotellet i Mellbystrand gör om sin trädgård till en äventyrsgolfbana.
– Det känns som att folk törstar efter saker att hitta på, säger delägaren Marcus Randevik.

ANNONS
LocationMellbystrand||

Planerna på golfbanan har utarbetats under vintern, och byggnadsarbetet är tänkt att dras i gång redan om ett par veckor.

Strandhotellet har sedan tidigare skaffat nya spel inne i lokalerna, som shuffleboard. Nu smäller den nya ägarduon Marcus Randevik och Viktor Troedsson till med en rejäl utomhussatsning.

 ”För att Strandhotellet ska ha en framtid måste vi göra något”, säger delägaren Marcus Randevik.
”För att Strandhotellet ska ha en framtid måste vi göra något”, säger delägaren Marcus Randevik. Bild: Jonatan Gernes

– Vi vill ha mer drag i Mellbystrand, det behövs. Alla ska kunna hitta något att göra, laholmare och turister. Vi har tittat på aktiviteter som funkar över generationerna och kan vara kul för både kids och pensionärer, säger Marcus Randevik.

Temahål, vattenhinder och hoppande fontän

En äventyrsgolfbana är mer avancerad och kuperad än en minigolfbana. Mer som en golfbana i miniatyr. Tolv hål med olika teman planeras, och det tar hela gräsmattan framför Strandhotellet i anspråk.

ANNONS

– Vi ska ha vattenhinder där bollen ska slås över vatten. Banorna och hindren ska ge en känsla av marint och Laholm. Det sista hålet kommer att ha Strandhotellet som byggnad. Vår bastu vid havet finns med, liksom kyrkan i Laholm och den framtida bryggan i Mellbystrand, säger Marcus Randevik.

Ungefär så här har Strandhotellet tänkt sig att banan ska se ut.
Ungefär så här har Strandhotellet tänkt sig att banan ska se ut. Bild: Strandhotellet

Han utlovar också växter, dammar och fontän med hoppande vattenstrålar. Alltihop handikappanpassat. Banan byggs av City Golf Europe, med säte i Örnsköldsvik.

– De bygger sådana banor runt om i Europa, säger Marcus Randevik.

”Vi har aldrig någonsin satsat sådana pengar”

Exakt vad det kostar kan han inte säga. Men det lär hamna i storleksordningen tre miljoner kronor.

– Det är en stor satsning, vi har aldrig någonsin satsat sådana pengar. Själva banan kostar två miljoner. Men då är det utan el, belysning, stenläggningar och sådant.

Marcus Randevik säger att Strandhotellet har stora lokaler som inte används mycket. Åtminstone inte just nu, när det på grund av pandemin inte går att arrangera konferenser eller större fester.

Vill inte bara harva på

De nya ägarna tror mycket på aktiviteter som ett sätt att få snurr på verksamheten.

– För att Strandhotellet ska ha en framtid måste vi göra något. Man kan inte bara harva på med restaurang.

– Vi tycker att det här ska bli jättekul. Sedan får man hoppas att det drar folk. Det vet man aldrig, men det känns som att folk törstar efter saker att hitta på, säger Marcus Randevik.

ANNONS

LÄS MER:Strandhotellet i ny regi

LÄS MER:Terninger: Mellbystrand har inget kvar att erbjuda

LÄS MER:Så ska kommunen väcka väcka liv i grönytan i Mellbystrand

ANNONS