Polisen sökte på torsdagsmorgonen med hund efter kvinnan som försvann från ett äldreboende i Östra Karup kvällen dessförinnan.
Polisen sökte på torsdagsmorgonen med hund efter kvinnan som försvann från ett äldreboende i Östra Karup kvällen dessförinnan. Bild: Henrik Williamsson

Stor sökinsats efter försvunnen dement kvinna

På onsdagskvällen försvann en 74-årig kvinna från ett boende i Östra Karup. Efter en stor sökinsats av polisen och Försvarsmakten hittades kvinnan vid liv på torsdagskvällen.

ANNONS
LocationÖstra Karup||

Det var strax före klockan 19 på onsdagskvällen som kvinnan sågs på Poststridarens väg i Östra Karup. Hon är 74 år, cirka 173 centimeter lång och var vid försvinnandet klädd i svart dunjacka, vit tröja under jackan, blå jeans och vita skor.

– Hon är gravt dement och klarar sig inte själv, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

– Vi behöver hitta henne inom det snaraste. Vi har letat efter henne sedan i går kväll och har bland annat varit vid Nalen i Båstad eftersom det kom in ett tips om att hon kunde ha varit där, men det gav ingenting, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Drönare och helikopter

Från och med torsdagsmorgonen deltog även Försvarsmakten i sökandet efter kvinnan.

Polisen tar hjälp av försvarsmakten i sökandet.
Polisen tar hjälp av försvarsmakten i sökandet. Bild: Henrik Williamsson

– Om vädret tillåter kommer vi även att använda oss av drönare och helikopter i sökarbetet under dagen, säger han.

”Beroende av allmänhetens hjälp”

Thomas Fuxborg berättar att det har kommit in en del tips sedan i går kväll.

– Dessa tips kommer att betas av under dagen. Vi är väldigt beroende av allmänhetens tips i sökarbetet. Vi har därför bland annat gått ut med en bild på kvinnan på sociala medier och på polisen region syds hemsida. Folk som bor i närområdet bör även titta i sina uthus, trädgårdar och källare. Det kan ju hända att kvinnan har tagit sig in någonstans för att få värme och vila.

Strax efter klockan 19 på torsdagskvällen kom beskedet att kvinnan hittats vid liv. Hon befann sig då i terrängen norr om Östra Karup och hon undersöks av sjukvården.

Polisen riktar på sin hemsida ett tack till allmänheten för stort engagemang och de tips som har kommit in.

ANNONS