Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Stefan Löfven nobbar Henrikssons invit

Statsministern har inte tid att svänga förbi Stortorget när han besöker Laholm i dag. Laholms S-ledare Kjell Henriksson får inte chansen att lobba för kvarteret Hästen på plats och ställe.

I dag, lördag, kommer Sveriges statsminister Stefan Löfven till Laholm för att tala på Socialdemokraterna Hallands distriktskongress, som äger rum i Osbecksgymnasiets aula.

Det är det första S-märkta statsministerbesöket i kommunen på 33 år. Senast var Olof Palme, 1984. Men till skillnad från Palme har Löfven inte tid att se sig runt i staden.

Det lokala oppositionsrådet Kjell Henriksson (S) hoppades, som HP berättat, att kunna locka med statsministern upp till Stortorget för att titta på kvarteret Hästen. Kommunen vill tillåta ett stort bostadsbyggande där, men länsstyrelsen strävar emot på grund av den historiska miljön i centrum.

– Om jag får tillfälle så ska jag ta upp förtätning och kvarteret Hästen, sade Kjell Henriksson om statsministerbesöket.

– Han ska bara vara medveten om att det kommer att hamna på hans bord sedan, om länsstyrelsen står fast vid sitt beslut, sade Henriksson.

Men någon rundvisning på torget hinns inte med, uppger Socialdemokraterna Halland till HP.

– Det har de inte tid med. Det kommer han inte göra. De kommer att åka vidare direkt efter att han har varit här, säger Lina Paulsson, politisk sekreterare partidistriktet i Halland.

Läs också: Statsminister Löfven kommer till Laholm

Löfvens Laholmsprogram är helt och hållet styrt till kongressen på Osbeck.

– Klockan 11 kommer han att tala. Ungefär i 20, 25 minuter kommer han att prata. Direkt efter det kommer vi att köra tid för media. Det blir vid halv tolv, säger Lina Paulsson och uppger att Löfven stannar ”i ett par timmar”.

S-partiordföranden ska också hinna med att mingla och äta lunch med partimedlemmarna på Osbecksgymnasiet, innan han drar vidare till nästa destination. Vart är okänt.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här