Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mats Granberg som är stammis på restaurang Sjöhästen fick klippa bandet efter en renovering som kostat drygt tre miljoner.  Bild: Josefine Ingvarsson
Mats Granberg som är stammis på restaurang Sjöhästen fick klippa bandet efter en renovering som kostat drygt tre miljoner. Bild: Josefine Ingvarsson

Stammis klippte bandet på renoverad restaurang

Efter några månaders renovering var det dags för Restaurang Sjöhästens invigning med högtidlig bandklippning.

– Det är jag och kungen som blir inbjudna till sådant här, säger Mats Granberg och skrattar, även om han påpekar att han tagit på sig skjorta för det ärofyllda uppdraget att klippa bandet.

Mats är en av restaurangens stammisar, som har ätit där sedan 1985.

– Jag kommer i princip varje dag, säger Mats Granberg.

Henrik Andréasson som är en av delägarna berättar att Mats är en av de som kommit med utvecklingsförslag och idéer längs med vägen.

– Att vi skulle börja med pizza sa Mats för väldigt längesedan, och nu när vi började med det så var han där och stöttade oss under premiären, säger Andreasson.

Renoveringen har kostat tre miljoner och är sista delen i den stora ombyggnad som Maxi gjorde nyligen. Nu är restaurangen enhetlig med butiken och allt är utbytt. Förutom målningen på väggen längst in i restaurangen som man har lämnat kvar.

– Ja, den ville vi bevara men allt annat är nytt och vi är också helt koldioxidneutrala då vi har bytt ut alla kylar och all utrustning, säger Henrik Andréasson.

När det börjar bli dags för lunchrestaurangen att öppna på tisdagen visar Mats Granberg vägen in och håller hårt i saxen.

– Vi måste alla vara här innanför annars blir det inte rätt på bilden pojkar. Vi vill ju ha själva restaurangen i bakgrunden, säger han och vinkar in ägarbröderna.

Pizzan lagar de själva från grunden och för den fick bagarna känna på hetluften med 200 beställningar redan första helgen.

– De fick jobba hårt, men det är kul att det blev så väl mottaget.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här