Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Johan Nilsson/TT

Större kniv hittad i bil - förare och passagerare misstänkta

Efter en sen kontroll av en bil vid Nordanå på riksväg 24 under fredagskvällen misstänks föraren och de två passagerarna för flertalet brott.
– Man hittade bland annat en machete i bilen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Varför just den bilen stannades - om det var en lycklig slump eller om det låg misstankar bakom kontrollen - kan Christer Fuxborg inte svara på i nuläget.

– Det kan vara slumpartat, magkänsla eller en känsla av att en bil befinner sig på fel plats vid fel tillfälle som polisen väljer att kontrollera en bil. Det kan också vara så att bilen är känd av patrullen sedan tidigare, säger han.

Fynden i den aktuella bilen var i alla fall flera. Polisen hittade bland annat något de misstänker vara narkotika i fordonet. Föraren misstänks för drograttfylla, och de minderåriga passagerarna för narkotikabrott eget bruk.

Polisen skriver på sin hemsida att de också beslagtog en ”större kniv”.

Vad innebär det?

– Det rör sig om en machete, berättar Christer Fuxborg.

Därmed lades också rubriceringen brott mot förbudet gällande knivar och andra farliga föremål till listan av brottsmisstankar mot föraren.

Polisen i Halmstad och Laholm summerar på sin facebooksida insatsen så här:

”Summa summarum - en misstänkt påverkad förare mindre på vägarna, ett indraget körkort, lite mindre knark på ute i samhället, två farliga knivar tagna i beslag och två minderåriga personer tagna ifrån en olämplig miljö och överlämnade till vårdnadshavare!”

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här