Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Solstolarna på bilden har inget att göra med de stulna möblerna på gården i Göstorp. Bild: Hasse Holmberg, Janerik Henriksson/TT
Solstolarna på bilden har inget att göra med de stulna möblerna på gården i Göstorp. Bild: Hasse Holmberg, Janerik Henriksson/TT

Stölder på två gårdar – tog solstolar och alkohol

Två gårdar i Göstorp utanför Veinge har drabbats av stölder. Tjuvarna försåg sig bland annat med sprit och vin samt utemöbler att sola i.

Gårdarna ligger inte långt ifrån varandra och båda stölderna har ägt rum mellan måndag kväll och tisdag eftermiddag.

Den ena gården ligger 300 meter från vägen. Där försvann två solstolar och en solsäng som stod på baksidan av maskinhallen.

Stal alkohol och pengar

Vid den andra gården finns spår av att någon sprungit i de nysådda åkrarna. På den har gärningsmännen gått in i garage och maskinhall, som båda var olåsta.

Cirka 2 000 kronor i kontanter stals från en plånbok som låg i ett fordon i maskinhallen. I garaget stals sex flaskor sprit, fyra flaskor vin samt diverse elverktyg. Sammanlagt värde uppges till cirka 13 000 kronor.

Inga iakttagelser

Ägarna har inte sett eller hört något, uppger polisen.

– Det här två händelserna har skett på precis samma tid. Det är så mycket prylar att det är inget man tagit i fickan. Man har självklart haft något fordon, säger Christer Andersson vid polisen i Laholm.

LÄS MER: Någon försökte stjäla en hängvåg

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här