Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Desperat. Trafikverket skyndade sig att ta bort den ovanliga och olagliga jobbannonsen från bullervallen i Östra Karup. Nu har upphovsmannen fått klottersaneringsräkningen.

Sprejad jobbannons på E 6 kostar 60 000 kronor

Jobb­annonsen på motor­vägen gav inget arbete – men en fet räkning för klottersanering. Nu är civilingenjören Magnus Ivarsson arbetslös, pank och ännu mer desperat.

I juli sprejade Hallandsåsbon Magnus Ivarsson en gigantisk jobbannons på bullervallen vid E 6 i Östra Karup. Tilltaget fick ett erkännande av Trafikverket för att vara kreativt, men fördömdes också som trafikfarligt och olagligt.

Det gick inget vidare?

– Nej, jag fick inga jobberbjudanden. Den enda som hörde av sig var någon som ville att jag skulle börja sälja sch­ampo.

I stället kom ett brev från Trafikverket?

– Jag fick en räkning. Jag ska betala 59 559 kronor för klottersaneringen.

Utan arbete –  hur klarar du det?

– Det går att lösa, men tär på kapitalet. Jag hade kanske räknat med tjugo eller trettio tusen, inte sextio.

Var det värt det?

– Det har lett till artiklar i Hallandsposten och Helsingborgs Dagblad, men jag trodde nästan att det skulle bli fler rubriker.

Hur länge har du gått arbetslös?

–  I snart ett år. Jag är utbildad civilingenjör i teknisk fysik och tog examen 2005, men har bara fått jobba som industriarbetare och vitvaruförsäljare. Jag vill gärna jobba med något tekniskt, men nu tar jag vad som helst.

Du har experimenterat med annan gerillamarknadsföring också.

– Jag har tryckt upp en tröja med ”civilingenjör i teknisk fysik söker arbete” skrivet på svenska och engelska. Den brukar jag gå runt i och har också delat ut till uteliggare. Jag har också stått mitt i Göteborg med en jättestor skylt på ett skurborstskaft.

Har du någonsin provat platsbanken och vanligt cv?

– Jag har sökt hundratals jobb. Jag vet inte varför det är så svårt. Om det är min ålder.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här