Stylisten Hedvig Andér från SVT:s Go kväll kom till Klädkammarn och stylade Maj-Lis Karlsson.
Stylisten Hedvig Andér från SVT:s Go kväll kom till Klädkammarn och stylade Maj-Lis Karlsson. Bild: Evelina Gunnarsson

Speedstajling när tv-stajlist kom på besök

Maj-Lis Karlsson var en av sju som fick nya klädtips när stajlisten från Go kväll, Hedvig Andér, kom till Laholm.

ANNONS
LocationLaholm||

I mer än 15 år har stylisten Hedvig Andér stajlat om människor i SVT:s program Go kväll. På onsdagen kom hon till Laholm och Klädkammarn för att hjälpa sju personer med klädtips.

– Det är fantastiskt roligt. Det är jätteroligt att komma ut till mindre städer i Sverige och få komma in i mindre butiker som inte är kedjor. Jag uppskattar att de finns kvar, säger Hedvig Andér.

Det blev många provningar för Maj-Lis Karlsson när hon fick hjälp av stajlisten Hedvig Andér.
Det blev många provningar för Maj-Lis Karlsson när hon fick hjälp av stajlisten Hedvig Andér. Bild: Evelina Gunnarsson

Vad tittar du på?

– Främst vad kunden vill ha hjälp med. Jag utgår från personen, det blir ju som en liten speedstajling. Vi tittar på längd och färger och jag ger lite råd, säger Hedvig Andér.

ANNONS

Maj-Lis Karlsson har alltid velat vara med i tv-stajlingen på Go Kväll. När hon nu såg att Hedvig Andér kom till Laholm skyndade hon sig att boka och blev en av sju lyckliga som fick en timme med stajlisten.

Hedvig Andér har aldrig varit i Laholm tidigare men uppskattar att komma ut till mindre platser i landet för att stajla människor.
Hedvig Andér har aldrig varit i Laholm tidigare men uppskattar att komma ut till mindre platser i landet för att stajla människor. Bild: Evelina Gunnarsson

– Förhoppningen är att få veta vad jag passar i när det gäller färger, modeller och mönster. Jag hoppas få tips om lagom mycket nya kläder, inte en helt ny stil, säger Maj-Lis Karlsson som har handlat på Klädkammarn så länge butiken funnits.

Vilka kläder passar Maj-Lis?

– I och med att hon är lite kortare än medel så brukar jag tänka att man ska möblera ett mindre rum. Det får inte plats så mycket så man får jobba med lite mindre mönster och mindre väskor till exempel, säger Hedvig Andér.

På kvällen föreläste Hedvig Andér för en coronaanpassad skara. Temat var hur man sätter ihop en personlig och hållbar garderob.

LÄS MER:Kvartett vilseledde personal och stal kläder

LÄS MER:Djup kris för handeln – kämpar för överlevnad

LÄS MER:Lägre intäkter, mer arbete för centrumbutiker i coronakris

ANNONS