Ann-Charlotte Frånberg och Frida Persson föreläser om privatekonomi för elever i Laholms kommun.
Ann-Charlotte Frånberg och Frida Persson föreläser om privatekonomi för elever i Laholms kommun. Bild: Pressbild/Sparbanken Laholm

Sparbanken sätter ungas ekonomi i fokus

Mellan den 22 och 26 mars infaller den internationella temaveckan Money week. I Laholm gör dock Sparbanken en satsning på privatekonomi för unga under hela våren.

ANNONS
LocationLaholm||

Det är sparbankerna och Swedbank som står bakom Money week.

– Det här är ett sätt att få barn och ungdomar att bli mer intresserade av sin egen ekonomi, att ta mer ansvar helt enkelt, säger Christel Alm, marknadsansvarig på Sparbanken Laholm.

Till skillnad från tidigare år sker årets Money week digitalt på grund av pandemin.

– Dessutom tycker vi att ämnet är så viktigt att vi har valt att slå ut veckan under hela våren. Våra rådgivare, Ann-Charlotte Frånberg och Frida Persson, har redan pratat med elever på Lagaholmsskolan och Veingeskolan om hur de bör tänka kring ekonomiska frågor via Teams. På Våxtorpsskolan sköts kontakterna av vår rådgivare Gunilla Emilsson, säger hon.

ANNONS

”Konsumerar som aldrig förr”

Christel Alm tycker att temat är viktigare än någonsin.

– Vi konsumerar som aldrig förr och det är lätt att hamna i ekonomiska fällor genom sms-lån. Dessutom är de viktigt att belysa bedrägerier som sker på internet. Man måste vara försiktig i dag. Bankerna bär på ett stort ansvar att upplysa barn och unga om dessa faror.

Nu hoppas Christel Alm att fler skolor ska höra av sig till Sparbanken.

– Inför Money week har vi upplyst rektorer om att vi gärna föreläser för deras elever. Under Money week arrangeras också tävlingen Money quiz runt om i Europa där alla högstadieelever är välkomna att tävla, säger hon.

ANNONS