Christel Sundberg socialchef i Laholm i Laholms kommunfullmäktige.
Christel Sundberg socialchef i Laholm i Laholms kommunfullmäktige. Bild: Jonatan Gernes

Sommargäster nekas inte längre hemtjänst

I mars tog Laholms kommun beslutet att neka sommargäster hemtjänst. Från och med 10 augusti är det åter fritt fram.

ANNONS
LocationLaholm||

De senaste tre veckorna har inga brukare inom äldreomsorgen i Laholm smittats med covid-19. Antalet misstänkt smittade har varit få och samtliga tester har varit negativa. Därför öppnar nu Laholm upp för att sommargäster kan ansöka om hemtjänst.

– Vi har haft en tid med stabilitet i verksamheten. Som läget är nu känner vi att vi inte har skäl att inte ta emot personer på tillfällig vistelse, säger socialchefen Christel Sundberg.

Fyra personer fått avslag

Nu kan de som tidigare fått avslag eller avstått att ansöka om hemtjänst söka igen. Den som tidigare gjort en ansökan men fått avslag behöver bara kontakta biståndsgruppen på Laholms kommun medan de som ännu inte gjort någon ansökan behöver ta kontakt med sin boendekommun. Fyra personer har tidigare ansökt och fått avslag, två av dem har gått vidare och överklagat.

ANNONS

– Samtidigt som vi öppnar för detta vill jag vara tydlig med att Folkhälsomyndighetens författning om hur vi ska förhålla oss gäller fortfarande och till den 31/12. Tillhör man en riskgrupp bör man fundera på vilka steg man tar utifrån sin egen säkerhet, säger Christel Sundberg.

Växelvården håller stängt

Kommunen meddelar också att växelvården på Smedjebacken i Knäred fortsätter hålla stängt till 15 september.

– Eftersom vi fortfarande har samhällsspridning och de personer som har växelvårdsbeslut befinner sig ute i samhället i övrigt så vill vi skydda från att få in covidsmitta på boendet, säger Christel Sundberg.

LÄS MER:JO tittar på stopp för hemtjänst till sommargäster

LÄS MER:Randerslund helt friskt från coronasmitta

LÄS MER:Äldre nekas hemvård i sommarstugan

ANNONS