Sommarfrukostarna startar med sång

Nu är det dags att kicka igång intervjuserien Sommarfrukostar i Laholm. Först ut är artisten Laila Adèle som bland annat kommer att bjuda på sång. Nytt för i år är att frukostarna sänds digitalt. Varje tisdag släpps ett nytt avsnitt.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Den 30 juni kan alla som gillar intervjuer där man får veta lite mer om en person, lyssna på den första delen i serien Sommarfrukostar i Laholm. Det är nionde året som den här intervjuserien ges, men denna sommaren i ny skepnad på grund av Coronapandemin.

Sommarfrukostarna har tidigare hållits på restaurang Gröna Hästen i Laholm, dit man kunde köpa biljetter och sitta ned och lyssna tillsammans med andra gäster. Ett evenemang som brukade bli fullsatt. Men i år blir det alltså annorlunda. En ny intervju går att se digitalt varje tisdag från klockan 9 under perioden 30 juni till 4 augusti.

ANNONS

Ni kommer att kunna se intervjuerna på hallandsposten.se och på visitlaholm.se.

Moderator är Rebecca Sellergren.

Steppskor

Den första intervjun släpps den 30 juni. Då berättar Laila Adèle om när hon och familjen flyttade 56 mil från huvudstaden till Laholm där ett renoveringsobjekt väntade. Hon berättar bland annat att luften vid havet är annorlunda än i storstaden och att hon började som dansare i ung ålder. Och att hon även behärskar ett par steppskor.

Laila har tävlat i Melodifestivalen och har beskrivits som ”Lill-Aretha” och soulgudinna. Hon har alltid vetat att hon skulle stå på scen och underhålla. Nu får vi veta lite mer om henne.

Månskensbonde

Under dessa tisdagar kommer vi även kunna stifta bekantskap med en månskensbonde och polis, en radiopratare, en generalsekreterare, en forskare samt ett par kulturskapare.

Sommarfrukostar i Laholm 2020

30 juni, Laila Adèle

Artisten som ibland kallas ”Lill-Aretha”. Har tävlat i Melodifestivalen och deltagit i flera musikaler. Uppvuxen i Bromma. Bosatt i Laholms kommun.

7 juli, Lars M Andersson

Född och uppvuxen i Laholm. Flyttade tillbaka hit 2010 och har under åren gjort sig ett namn inom utbildningsvärlden som universitetslektor, forskare och författare, bland annat.

14 juli, Kristian Nilsson

Månskensbonde och kommunpolis i Laholm som gärna berättar både om sitt yrke och om musik.

21 juli, Catherine Isaksson

Catherine har sedan tio år arbetat som generalsekreterare för CIS, Centerpartiets internationella stiftelse, med fokus på bland annat demokratifrågor. Hon kommer att berätta om hur det är att leva några av världens fattigaste länder.

28 juli, Peter Bengtsson och Maggan Ek

Kulturskaparna från Ysby som beskriver sina liv genom sin trädgård. De tar lyssnarna med sig genom projekt och upptåg blandat med kultur och odling.

• 4 augusti, Per Brolléus

Radioprataren från Ljungby som har blivit en populär röst i Radio Halland. Med Tintin som förebild började han sin mediekarriär som 14-åring.

Han kommer bland annat att sätta fingret på hur mycket spännande det finns runt omkring oss om man bara tittar lite extra.

LÄS MER:Sommarfrukostarna blir digitala i år

ANNONS