Sommarfrukost med Peter Bengtsson och Maggan Ek

I det femte avsnittet i intervjuserien Sommarfrukostar i Laholm får vi träffa kulturprofilerna Peter Bengtsson och Maggan Ek. Se avsnittet här!

ANNONS
|

Kulturskaparna Peter och Maggan har hela världen som arbetsplats.

Bosatta i sitt idylliska hus i Ysby vill de gärna beskriva sina liv som sin trädgård – stor mångfald, många infall, svett, hårt arbete men också resultat och skönhet.

De tar oss igenom ett liv fullt av projekt och upptåg blandat med kultur, odling och kultivering. De använder kultur som ett sätt att få människor att må bättre vilket också speglas i arbetet de gör på Dramalogen i Halmstad, vars verksamhet syftar till integration, inkludering och demokrati.

Sommarfrukostar i Laholm 2020

• 30 juni, Laila Adèle - se avsnittet här!

Artisten som ibland kallas ”Lill-Aretha”. Har tävlat i Melodifestivalen och deltagit i flera musikaler. Uppvuxen i Bromma. Bosatt i Laholms kommun.

• 7 juli, Lars M Andersson - se avsnittet här!

Född och uppvuxen i Laholm. Flyttade tillbaka hit 2010 och har under åren gjort sig ett namn inom utbildningsvärlden som universitetslektor, forskare och författare, bland annat.

• 14 juli, Kristian Nilsson - se avsnittet här!

Månskensbonde och kommunpolis i Laholm som gärna berättar både om sitt yrke och om musik.

• 21 juli, Catherine Isaksson - se avsnittet här!

Catherine har sedan tio år arbetat som generalsekreterare för CIS, Centerpartiets internationella stiftelse, med fokus på bland annat demokratifrågor. Hon kommer att berätta om hur det är att leva några av världens fattigaste länder.

• 28 juli, Peter Bengtsson och Maggan Ek

Kulturskaparna från Ysby som beskriver sina liv genom sin trädgård. De tar lyssnarna med sig genom projekt och upptåg blandat med kultur och odling.

• 4 augusti, Per Brolléus

Radioprataren från Ljungby som har blivit en populär röst i Radio Halland. Med Tintin som förebild började han sin mediekarriär som 14-åring.

Han kommer bland annat att sätta fingret på hur mycket spännande det finns runt omkring oss om man bara tittar lite extra.

ANNONS