Snoppattack mot skola

En massa snoppar har ritats på Veingeskolan någon gång mellan onsdagen och torsdagen. Skadegörelsen har anmälts till polisen.

ANNONS
LocationVeinge||

För inte många dagar sedan var det klotter på Veingeskolan i form av sprayade smiley-gubbar. Nu var det dags igen. Denna gång med kritor i vita och rosa nyanser och med tuschpennor.

Klottrats på 25 meter

Det är Kommunfastigheter i Laholm, som är den kommunala ägaren av fastigheten, som lämnat in polisanmälan under dagen. Personal som jobbat i lokalerna under onsdagen såg inget av klottret vid fyra-tiden på eftermiddagen när arbetsdagen var slut. Men på torsdagsmorgonen vid åtta-snåret var det kladdat på längs med en 25 meter lång vägg på skolan.

I polisanmälan framkommer det att fraser som ”roses are red” och ”AFA” förekom på väggen. Det hade även kommit klotter på stuprör vid entréer på skolan.

ANNONS

Många snoppar

När HP besökte de oönskade väggmålningarna fanns även skrifter kvar utfört med krita som ”bögjävlar” och ett antal hakkors. Det mest beständiga var ett antal ritade snoppar som utförts med spritpenna.

LÄS MER:Veingeskolan utsatt för eldningsförsök

LÄS MER:Skadegörelse på flera platser i kommunen

ANNONS