Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Smyckestjuven häktad för fler villainbrott

Smyckestjuven misstänks ha plundrat hem på närmare 200 smycken, som denne förvarade hemma, har häktats för fler bostadsinbrott som han nu knyts till. Totalt har polisen nu spårat smycken till åtta olika inbrott i Laholm.

Den 33-åriga man som togs med närmare 200 smycken i hemmet är sedan tidigare häktad för bostadsinbrott i Laholm. Då häktades han för två inbrott och polisen arbetade samtidigt fram att smyckena kunde knytas till fyra olika inbrott.

33-åringen överklagade häktningen och har i stället förklarat sig skyldig till häleri, då den stora mängden stöldgods blir svårförklarlig annars.

När det var dags för omhäktningsförhandling fördes ytterligare två bostadsinbrott i Laholm som 33-åringen misstänks för framför häktningsdomaren. Med stöd av vittnesuppgifter om att 33-åringen setts vid en inbrottsadress – inte långt från där han bor. Men 33-åringen försvarade sig med att han passerat huset många gånger de senaste 15 åren.

Mannen knyts till åtta olika inbrott
– Vi har lyckats hitta gods från åtta olika inbrott hos honom hittills och det finns mer gods att spåra, säger Jenny Jerrhage Lundqvist, utredningschef vid polisen i Laholm.
Polisen har spårat att 33-åringen pantat en del smycken inne i Halmstad och lagt beslag på detta.

– Vi ska titta bredare och se om han varit hos fler pantbanker, men godset vi har hämtat in är från pantbanken i Halmstad och från hans hem, säger Jenny Jerrhage Lundquist.

Polisen arbetar utifrån att 33-åringen arbetat utan kompanjoner vid inbrotten men utredarna ser att det finns fortfarande många spår att följa upp.

Polisen spårar fler inbrott med godset
– De målsägande vid inbrotten saknar fortfarande massor med gods. Vi har inte hittat allt. De spår vi säkrat visar på att det funnits en gärningsperson, säger Jenny Jerrhage Lundqvist och fortsätter:
– I vissa av vinterns inbrott har vi säkrat spår från både två och tre personer, där har han nog inte varit med men kan ha tagit emot gods.

Polisen tror att mannens gods kan härleda till villainbrott utanför Laholms kommuns gränser. Vid de brott han misstänks för har det främst stults smycken, någon enstaka lättillgänglig surfplatta har också åkt med.