Sex finalister kunde vinna Laholms sparbanks projekt Smart livsstil: Anton Hermansson, Emmie Magnusson, Elias Bengtsson, Nellie Jörnkvist, Jetmira Beqaj och Johan Olsson.
Sex finalister kunde vinna Laholms sparbanks projekt Smart livsstil: Anton Hermansson, Emmie Magnusson, Elias Bengtsson, Nellie Jörnkvist, Jetmira Beqaj och Johan Olsson. Bild: Evelina Gunnarsson

Smart livsstil gav elever körkortspengar

För tre år sedan skrev 125 sjundeklassare på kontraktet Smart Livsstil. Tre år senare sade 50 av dem att de följt kontraktet. Nu har två vinnare fått pengar att ta körkort för.

ANNONS
LocationLaholm||

För tre år sedan fick kommunens sjundeklassare möjligheten att skriva på ett kontrakt där de lovade att undvika droger, alkohol och dopingpreparat i tre år framöver. Projektet heter Smart Livsstil och drivs av Laholms sparbank.

I sjunde klass motiverade eleverna beslutet att skriva under med att det lät som ett smart och roligt projekt att gå med i, att de ville behålla sin goda hälsa och att de inte ville förstöra sin satsning på fotbollen.

När eleverna började sjuan var det 125 personer som skrev under kontraktet. De fick tre år senare svara på om de fullföljt kontraktet eller inte. Då skickade 50 elever in att de hade avstått droger, alkohol och dopingpreparat. Utifrån de svaren lottade banken fram sex personer som fick chansen att vinna 3 500 kronor att ta körkort för.

ANNONS
Johan Olsson och Elias Bengtsson fick var sitt bidrag till körkortet på 3 500 kronor.
Johan Olsson och Elias Bengtsson fick var sitt bidrag till körkortet på 3 500 kronor. Bild: Evelina Gunnarsson

– Jag har bara inte tänkt på projektet. Det har kommit naturligt och jag har inte haft något behov av att bryta det, säger Anton Hermansson.

– Jag har tänkt på det lite. Ibland har jag kommit ihåg kontraktet, säger Emmie Magnusson.

Eftermiddagen stora vinnare blev Johan Olsson och Elias Bengtsson. Johan Olsson har gått introduktionskursen för att få börja övningsköra medan Elias Bengtsson fyller 16 år i sommar.

– Det är kul och känns skönt att få pengarna, säger Johan Olsson.

– Jag har redan börjat spara till en bil, säger Elias Bengtsson.

Alla som deltagit och fullföljt kontraktet kommer att få någon form av belöning av banken.

LÄS MER:Sparbanken ger hundratusentals kronor till majblommeföreningar

ANNONS