Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Slingan runt Kapellsjön fortfarande inte klar

Slingan runt sjön i Skogaby skulle rustas upp och rensas från sly och grenar. Men ännu är inte allt klart och det ligger en stor grushög på parkeringen.

– Vi skulle göra en besiktning i höstas och upptäckte att allt inte var klart. Det är det fortfarande inte och det är jättetråkigt att det dragit ut så mycket på tiden, säger Kim Håkansson som är en av projektledarna och representant för Skogaby samhällsförening.

Att slingan runt sjön skulle fixas till har varit en lång följetång. Förra året såg det ut som att allt skulle bli klart, men sedan i höstas har det legat en stor grushög på parkeringen ner mot badplatsen.

– Tanken var att entreprenören skulle ha blivit klar, men om han hade kört ut med gruset då hade han förstört mer än han fixat till, eftersom det blev så blött, därför togs beslutet att avvakta.

Projekt och kommun som betalar

Projektet bekostas av kommunen och via ett bidrag från Naturvårdsverket, men ännu ligger man i fas med tidsplanen menar Reid och berättar att allt måste vara redovisat ekonomiskt, samt färdigställt senast sista december 2021.

– Vi har fortfarande lite tid på oss, så det känns okej.

Kapellsjön Gatesjön slingan runt sjön i skogaby Bild: Josefine Ingvarsson
Kapellsjön Gatesjön slingan runt sjön i skogaby Bild: Josefine Ingvarsson

Informationsskyltar och nya bänkar

Det som återstår är, förutom gruset längs ungefär halva slingan, är att det ska sättas upp nya bänkar samt ordnas med grillplatsen. Dessutom ska man sätta upp några nya skyltar. Både vid parkeringen och längs med slingan.

– Det blir lite information om området, skogen och naturen. Kanske blir det något om djurlivet också. Vi får se. Det blir kommunekologen som kommer att hjälpa till med denna informationen och framtagandet av dessa skyltar under året, säger Michael Reid.

Samhällsföreningen hade hoppats få klart allt tidigare. Bland annat då föreningslivet velat utnyttja slingan för sina fysträningar.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!