Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skottdrama. Någonstans vid Tjärbyvägen blev 50-åringen skjuten. Därifrån tog han sig till närmaste hus och fick hjälp. Bild: Ann Katrin Norling.

Skottskadad sökte hjälp i närmaste hus

En 50-årig man vårdas på sjukhuset i Halmstad efter att ha blivit skjuten i buken. Skottdramat inträffade vid 01.45-tiden på söndagen vid Tjärbyvägen.

Mannen opererades under morgonen och hans tillstånd uppges enligt obekräftade uppgifter vara stabilt. Någon person är ännu inte gripen för dådet som rubriceras som försök till mord.

Polisen har gjort teknisk undersökning på platsen för mordförsöket och hållit förhör med personer i omgivningen som kan tänkas ha sett eller hört något i samband med händelsen.

– Vi fortsätter att höra personer som bor i närheten och vi ska även prata med mannen. Det kan möjligtvis göras tidigast i kväll, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

Mannen är bosatt på campingplatsen som ägs av Lilla Tjärby Livs. Butiksägaren Björn Rosenkvist och hans sambo Annelie Pettersson bor i fastigheten och var de första att hjälpa mannen.

– Vi vaknade av att glasrutan i entrédörren krossades och larmet började tjuta. Vi trodde först att det var inbrott, säger Björn Rosenkvist.

Utanför stod den skottskadade mannen och bad om hjälp.

– Han var i fullständig chock och i akut hjälpbehov. Han höll sig för buken och sa att ”de sköt mig”. Jag trodde inte det var möjligt, men när ambulanspersonalen kom till platsen konstaterades att han hade ett skottsår. Kulan sitter nog kvar för det syntes ingen utgång, säger Björn Rosenkvist.

Mannen är inte bara hyresgäst utan också en god vän till familjen.

– Vi är väldigt oroliga för honom, säger Annelie Pettersson.

Bara någon timme före dådet hade parets två söner lämnat mannen efter att ha umgåtts med honom under kvällen.

– Jag tänker på att våra söner också kunde ha blivit skadade eller någon annan som var i närheten, säger Annelie Pettersson.

Paret hördes av polisen under söndagen och redogjorde för vad de hade varit med om.
– Vi kunde bara redogöra för det som hände efter att vi hade vaknat av glaskrosset och för det som vi uppfattade att han sa till oss, säger Björn Rosenkvist.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!