Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bakom målet på a-planen mellan idrottsplatsen och motorvägen vill Skottorps IF bygga en padelhall med omklädningsrum och nytt klubbhus. Men planerna är långt ifrån spikade.  Bild: Evelina Gunnarsson
Bakom målet på a-planen mellan idrottsplatsen och motorvägen vill Skottorps IF bygga en padelhall med omklädningsrum och nytt klubbhus. Men planerna är långt ifrån spikade. Bild: Evelina Gunnarsson

Skottorps IF vill bygga padelhall vid idrottsplatsen

Fyra banor, omklädningsrum och klubbstuga. Skottorps IF vill bygga nytt och har storslagna planer. Nu hoppas de kommunen vill gå i borgen för ett lån.

Den gamla skogsvaktarstugan som fungerar som klubblokal för Skottorps IF är för liten och sliten. Klubben har pratat om att bygga nytt i flera år och när de nu presenterar en idé för kommunen involverar den även en padelhall.

– Vi måste dra det på årsmötet i februari också. Man kan inte lägga ut så många miljoner om man inte har klubben bakom sig, säger Stefan Wendt, ordförande i Skottorps IF.

Kommunen har gett ett underhandsbesked för att bygga på marken mellan idrottsplatsen och motorvägen. Beskedet var ett stort steg i rätt riktning men inga klartecken har getts från kommunen och finansieringen är långt ifrån färdig.

Den gamla skogsvaktarstugan är 100 år gammal och samlingsytorna där inne är för små. Nu vill Skottorps IF bygga en ny klubbstuga, gärna i kombination med en padelhall. Bild: Evelina Gunnarsson
Den gamla skogsvaktarstugan är 100 år gammal och samlingsytorna där inne är för små. Nu vill Skottorps IF bygga en ny klubbstuga, gärna i kombination med en padelhall. Bild: Evelina Gunnarsson

I dagens klubbstuga är samlingsytorna för små, det saknas kontor och en toalett. Prio ett är att bygga en ny klubbstuga men skulle kommunen även säga ja till ett bygge av en padelhall och finansieringen faller på plats väntar stora förändringar på Gröningen.

– Vi vill bygga en hall med fyra banor, omklädningsrum och en klubbstuga.

Bygget beräknas kosta mellan sju och nio miljoner kronor.

Hur ska ni finansiera?

– Vi söker pengar nu och hoppas få in en miljon kronor från stiftelser som Allmänna arvsfonden och Mats Paulssons stiftelse. Sen har vi pratat med företag och privatpersoner som skulle kunna tänka sig att låna ut pengar. Då hoppas vi få in en miljon till så att vi har två miljoner när vi startar.

– Sen har vi en förhoppning om att banken ska låna ut pengar till oss och att kommunen kan gå in som garant.

Och om kommunen säger nej?

– Då får vi se om vi kan sätta fastigheten som säkerhet. Det är inte kört om banken säger ja.

Förhoppningen är att i framtiden kunna stärka klubbens ekonomi med hjälp av padelhallen. Med fyra banor räknar klubben med att gå runt på en 40 procentig beläggning. Ökar beläggningen till 60 procent förväntas de gå med en vinst på en till en och en halv miljon kronor per år.

– Det är en jättestor dröm. Klubben har 120 ungdomar och den här regionen växer så det knakar. Här flyttar många unga familjer in med små barn. Våra yngsta fotbollsgrupper var tidigare 20 barn, nu är det 40 stycken, säger Stefan Wendt.

Stefan Wendt och resten av styrelsen i Skottorps IF ska ta upp förslaget om en padelhall på årsmötet i februari. Bild: Evelina Gunnarsson
Stefan Wendt och resten av styrelsen i Skottorps IF ska ta upp förslaget om en padelhall på årsmötet i februari. Bild: Evelina Gunnarsson

Klubben startade upp en innebandysektion för två år sedan och har pratat om att få igång en damverksamhet på fotbollssidan om några år.

– Jag tror att vi har 200 ungdomar i föreningen inom en femårsperiod.

LÄS MER: Här ska nästa padelhall byggas – blir störst i Halmstad

LÄS MER: Hälsoutmaningen fick honom att gå ner 30 kilo

LÄS MER: Aktivitetshusets lösning i coronatider – padel i november

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!