Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Skottorps IF skrotar padelbanan och hoppas på ny klubbstuga

En padelhall och en större klubbstuga var förhoppningarna för Skottorps IF. Efter samtal med kommunen får padeldrömmen leva vidare och istället satsar de allt på klubbstugan.

Skottorp IF har pratat om att bygga ny klubbstuga i flera år och när de i december förra året presenterade sin idé för kommunen involverades det även en padelhall.

Men när klubben i slutet av april skickar in ett nytt brev till kommunen står det klart att det blir ingen padelhall, men förhoppningsvis en klubbstuga.

– Vi pratade om en padelhall, men det blir inget med det. Det gick inte för kommunen menar att det blir otillbörlig konkurrens då och det kan inte kommunen sponsra, så det föll i stöpet, berättar Stefan Wendt, ordförande i Skottorps IF.

Om de är besvikna över att det inte blir en padelhall säger Stefan Wendt både ja och nej till. Med padelhallen hoppades de stärka klubbens ekonomi och med en beläggning på 60 procent förväntades de gå med en vinst på en till en och en halv miljon kronor per år.

– Det viktigaste är klubbstugan, men det hade säkert kunnat ge pengar till klubben.

Än finns det inga klartecken från kommunen gällande klubbstugans bygglov och besluten kring finansiering från klubbens sida har ännu inte tagits.

– Först måste vi få ett okej från kommunen och det tar ett antal månader, sen får vi kolla på bidrag för att finansiera det, säger Stefan Wendt.

Men något som står klart är att den gamla klubbstugan som Skottorps IF nu använder är både för gammal och för liten. Klubben har även pratat om att få igång en damverksamhet på fotbollssidan om några år, men Stefan Wendt förklarar att det hänger på att de ha plats för sina nya medlemmar.

– Där är inte plats nu och har vi ett möte med föräldrar får de stå på verandan. Vi är verkligen i behov av en ny klubbstuga. Allt hänger ihop, får vi klubbstugan så har vi tankar som kan utveckla klubben vidare, säger han.

Andreas Meimermondt, förvaltningschef för kultur- och utvecklingsförvaltningen på Laholms kommun, förklarar att processen kring att låta Skottorp IF bygga en padelhall hade varit utmanande och han vill betona att kommunen aldrig tog ett beslut i frågan.

– Vi har haft ett samtal med föreningen kring hur utmanande det skulle vara att få kommunalt stöd för det här med de olika förutsättningarna som finns, men det togs inget beslut från vår sida.

Faktorer som lika behandling mellan olika föreningar, att kommunen inte ska stötta snedvriden konkurrens då det finns kommersiella aktörer att konkurrera med och frågan kring vem som äger och driver menar han behövde redas ut inför ett eventuellt kommunalt stöd.

LÄS MER: Bankens pandemistöd gick åt när föreningar vädjade om hjälp

LÄS MER: Mellby padel center satsar utomhus

LÄS MER: Grönt ljus för padelhallen – arrendeavtalet har klubbats

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här