Snart kan hemsjukvården och särskilda boende i Laholm bemannas av skolsköterskor och studenter.
Snart kan hemsjukvården och särskilda boende i Laholm bemannas av skolsköterskor och studenter. Bild: Jari Välitalo

Skolsköterskor och studenter ska gå över till vården

Skolsköterskor från skolor i Laholm ska börja jobba inom hemsjukvården och på särskilda boenden. Vårdstudenter kommer få samma erbjudande.

ANNONS
|

Behovet av personal är fortsatt stort inom Laholms kommuns vård och omsorg på grund av coronavirusets utbredning. Därför ska tre av skolsköterskorna i kommunen nu börja jobba i hemsjukvården och inom vården på särskilda boenden.

I ungefär en månads tid ska skolsköterskorna byta jobb för att bemanna upp verksamheterna. Inför uppdraget får de gå ett introduktionsprogram utifrån de uppgifter som de kommer att arbeta med samt följa med när de ordinarie sjuksköterskorna jobbar.

Utöver skolsköterskorna kommer studenter från kommunens vuxenutbildning inom vård- och omsorg också få erbjudande om att hoppa in. Det handlar om ett 70-tal elever som i nuläget studerar på distans. Om de tackar ja till erbjudandet är tanken att tiden de jobbar inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter ska kunna tillgodoräknas som studietid.

ANNONS

"Vi gör detta för att stärka upp bemanningen i hemsjukvården och vården på särskilda boenden, och för att vara förberedda om det skulle bli ett mer omfattande utbrott. Detta leder också till en kompetensutveckling för skolsköterskorna. Med hjälp av introduktion och bredvidgång tror vi att de kommer att kunna arbeta självständigt i hemsjukvården och i vården på särskilda boenden" skriver Maria Persson, medicinskt ansvarig sjuksköterska, på kommunens hemsida.

ANNONS