Vaccineringen mot covid-19 har påbörjats i Laholms kommun. Nu kommer skolsköterskor att stötta upp den ordinarie vårdpersonalen.
Vaccineringen mot covid-19 har påbörjats i Laholms kommun. Nu kommer skolsköterskor att stötta upp den ordinarie vårdpersonalen. Bild: Scott Heppell

Skolsköterskor hjälper till med vaccinering

Två skolsköterskor ska hjälpa till med coronavaccineringen i Laholm.
– Vi är evigt tacksamma för all hjälp som vi kan få, säger Eva Thelander, avdelningschef för kommunal hälso- och sjukvård.

ANNONS
LocationLaholm||

Hälso- och sjukvården befinner sig i ett kritiskt läge på grund av pandemin.

– Vi har sedan tidigare en stor personalfrånvaro och eftersom vårt uppdrag nu även utökas med vaccinationer har vi vädjat om hjälp i form av att skolsköterskor inom elevhälsan även ska kunna jobba inom vår kommunala verksamhet, säger Eva Thelander.

Nu är det klart att två skolsköterskor från elevhälsan kommer att bistå med vaccinering inom särskilda boenden, ordinära boenden och inom LSS-boenden en dag i veckan.

– Det känns väldigt bra. Det är ju faktiskt som så att vi bara kan avsätta en viss tid åt att utföra vaccinationer eftersom vi fortfarande har vårt grunduppdrag kvar. Våra resurser är ytterst begränsade i nuläget, säger hon.

ANNONS

Redan i våras stöttade elevhälsan upp den kommunala äldrevården.

– Då var två skolsköterskor med och hjälpte till den dagliga verksamheten. Vi är evigt tacksamma över all hjälp som vi kan få, säger Eva Thelander.

ANNONS