Skogsbolag vill att kommunen städar upp

Sveaskog har begärt att Laholms kommun städar upp på skogsbolagets marker, där någon okänd person kastat flera svarta sopsäckar med skräp.

ANNONS
LocationHishult||

Det statliga skogsbolaget Sveaskog har uppmärksammat nedskräpning på två platser av sitt markinnehav i Oxhult utanför Hishults samhälle. Skräpet har spridits på vägen ut till ruinen av Sjöboholms sätesgård samt på Follabäcksvägen och är polisanmält.

I och med att det inte är klart över vem som skräpat ner på bolagets marker förlitar sig Sveaskog på en passage i lagboken som säger att kommunen får städa upp och återställa marken.

Kastat eternit i naturen

På Follabäcksvägen har någon ställt ett antal svarta sopsäckar cirka tio meter in, från vägen mellan Stäme och Hishult. Vid parkeringen till fornlämningen av Sjöboholms sätesgård är det svarta sopsäckar fyllda med eternit. Delarna har tillsammas utgjort ett eternittak som rivits ner eller varit överflödiga byggdelar en gång i tiden.

ANNONS

Bolaget har tillskrivit Laholms kommun och bett dem ta bort skräpet som hamnat på var sin avstickare av asfaltsvägen som delar Sveaskogs markinnehav i Oxhult.

LÄS MER:Möbler och plast dumpades i ett dike

LÄS MER:Nedskräpning på statlig mark blir kommunens ansvar

ANNONS