Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Snart drar badsäsongen i gång. Sjöalts IF hoppas att Laholms kommun ska ta sitt ansvar och rusta upp badplatsen vid Sjöaltesjön. Bild: Privat.
Snart drar badsäsongen i gång. Sjöalts IF hoppas att Laholms kommun ska ta sitt ansvar och rusta upp badplatsen vid Sjöaltesjön. Bild: Privat.

Skötseln av populär badplats rör upp känslor

Medlemmarna i Sjöalts IF har tröttnat på att underhålla badplatsen vid Sjöaltesjön.
– Skötseln ligger på kommunens bord men där verkar ingen bry sig, säger Marie Johansson, kassör i föreningen.

Marie Johansson menar att Laholms kommun har överlämnat ansvaret för skötseln av badplatsen till föreningen.

– Vi har fått göra nästan allt på senare år. Vi fick material till bryggan men vi fick fixa till den på egen hand. Dessutom har vi varit tvungna att plocka bort omkullfallna träd. Det känns som att kommunen har glömt bort att det finns en badplats vid Sjöaltesjön, säger hon.

Föreningen och invånarna efterlyser även en allmän upprustning av badplatsen.

– Tidigare hade vi en gungställning med rutschkana som togs bort på grund av nya bestämmelser. Då lovade kommunen att vi skulle få en ny men den har ännu inte kommit. Dessutom skulle vi gärna vilja att kommunen fixar till vägen som leder ner till badplatsen.

Marie Johansson påpekar att kommunen nyligen valde att satsa miljonbelopp på att rusta upp badplatsen i Glänninge.

– Det känns lite orättvist att vi inte fick ta del av den kakan. Sjöaltesjön är också en populär badplats som lockar många besökare på sommaren, säger hon.

Pernilla Kjellson är administratör på Laholms kommun.

– Vi kommer att åka ut och kolla över badplatserna inför säsongen nästa vecka. Vi har redan beställt sand som kommer att levereras till badplatsen inom kort, säger hon.

Ingen ny gunga

Det kommer inte att bli någon ny gunga på badplatsen.

– Det är ett beslut som gäller för samtliga badplatser i kommunen. En gunga kräver kontinuerlig besiktning och vi har varken tid eller resurser att se till att säkerheten efterföljs.

Sjöalts IF menar att Laholms kommun indirekt har överlämnat ansvaret för skötseln av badplatsen till föreningen. Hur ser du på detta påstående?

– Jag har bara varit involverad i dessa frågor i ett drygt år och känner inte till historien bakom skötseln av badplatsen. Vi ska göra vårt bästa för att möta deras behov men det är ju en fråga om pengar i slutändan.

Men ni valde att lägga miljonbelopp på att rusta upp badplatsen i Glänninge?

– I bland måste vi prioritera. Vi ansåg att badplatsen i Glänninge var i behov av en rejäl upprustning och då gjorde vi det valet, säger Pernilla Kjellson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här