Skönsång avslutade läsåret i Våxtorp

På fredagen gick Laholms grundskoleelever på sommarlov. I Våxtorp samlades eleverna i två omgångar till avslutning i kyrkan, som fylldes till bristningsgränsen av elever och nyfikna föräldrar.

ANNONS
|

Cirka 200 nervösa och förväntansfulla elever i årskurs sju till nio från Våxtorpsskolan samlades tidigt på fredagsförmiddagen till skolavslutning. När kyrkklockorna ringde in till start på ceremonin hördes de knappt inne i kyrkrummet då alla viskande samtal i kyrkbänkarna dränkte de klämtande klockorna.

Men när kören gick upp och levererade ”Himlen är oskyldigt blå” med änglalika stämmor var det ingen som vågade sig till att ge ifrån ett knyst från bänkraderna.

För att sedan ta sången till högre höjder framförde Elisabeth Roos Lindell en soloversion av Håkan Hellströms ”Valborg”.

– Det var väldigt roligt att göra men också lite läskigt. Det är min favoritlåt, säger Elisabeth Roos Lindell efter framförandet.

ANNONS

Det var inte enbart sången som hon var excellent i utan även utmärkt sig i SO-ämnena och fick ta emot diplom.

Rektorn, Lars Jönsson, ville skicka med ett par ord till de som slutade.

– Vägarna kommer nu leda er på olika vägar i livet, men ta vara på chanserna, det finns så mycket att uppleva, sade han.

Stipendier från Rotary

  • Rotaryklubben Laholm Hök delade ut stipendier till elever som utvecklas i sina ämnen på ett uppmärksammat sätt och de som stått ut som en bra kompis.
  • På Lagaholmsskolan fick Alma Gunnarsson och Calle Ottosson dela på Bästa kompis-stipendiet.
  • Alma Gunnarsson fick även stipendium för stora framsteg i matematik.
  • På Veingeskolan gick Bästa kompis-stipendiet till Arvid Rydhög Svensson.
  • Stipendier för framsteg i matematik gick till Ghaith Zaza, Casper Henningsson och Gabriel Isaksson.
  • På Våxtorpsskolan fick Molly Andersson stipendium som Bästa kompis.
  • Framstegstipendier i ämnet svenska gick till Joanna Sciera, till Mona Abeer Saleh i matematik och Evelina Markow i engelska.
ANNONS