Sjöräddningssällskapet sökte efter båten som i helgen försvann från stranden i Mellbystrand. Bilden har tagits i ett annat sammanhang.
Sjöräddningssällskapet sökte efter båten som i helgen försvann från stranden i Mellbystrand. Bilden har tagits i ett annat sammanhang. Bild: Camilla Hentschel/ST tidningen

Sjöräddningssällskapet sökte efter försvunnen båt

Sjöräddningssällskapet sökte i flera timmar efter en försvunnen båt i Laholmsbukten. Träbåten med utombordsmotor har anmälts som stulen i Mellbystrand.

ANNONS
LocationMellbystrand||

Båten försvann i helgen. Den hade legat uppdragen på stranden nedanför Rombergs väg i Mellbystrand. Ägaren tittade till båten på lördagskvällen vid klockan kvart i tio.

Vid halv åtta följande morgon var den spårlöst borta.

Ägaren, en man i övre 70-årsåldern, kontaktade polisen, Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet på söndagsmorgonen.

– En rapport inkom om att en liknande båt påträffat drivandes. Exakt position angavs men Sjöräddningssällskapet sökte i flera timmar utan resultat, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Den försvunna båten är en öppen träbåt på cirka fem meter. Den är vitmålad med röd reling och försedd med en utombordsmotor på åtta hästkrafter. Värdet uppges vara cirka 10 000 kronor.

ANNONS

– Om den varit låst framgår inte. Den har legat uppdragen på stranden, säger Christer Andersson.

Polisen har upprättat en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel.

LÄS MER:Stulna båtar hittas snabbt via Facebook

LÄS MER:Kedjad roddbåt stals vid Lagan

ANNONS