Simskola och idrottshallar öppnas upp

I dag öppnas simskolan och Laholms kommuns idrottshallar samt gymnastiksalar åter upp för barn och unga födda 2005 eller senare.

ANNONS
LocationLaholm||

Det var i torsdags som regeringen lättade på restriktionerna för idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga som är födda 2005 eller senare.

Dagen därpå samrådde kommuncheferna i länet och kom fram till en gemensam linje i förhållande till regeringens rekommendation, att öppna lokaler och anläggningar för barn- och ungdomsaktiviteter.

– Vi har i dag (läs måndag) åter öppnat upp simhall och idrottsanläggningar för föreningsaktiviteter utifrån de riktlinjer som gäller, säger Andreas Meimermondt, kultur- och utvecklingschef på Laholms kommun.

Den kommunalt drivna simskolan öppnar i dag. Baby- och minisim återupptas dock inte i nuläget. Motiveringen är att det är svårt att säkerställa den för smittspridningen centrala faktorn – rejäla avstånd.

ANNONS

För varje idrottshall och gymnastiksal anges antalet personer som får vistas där vid ett och samma tillfälle.

Från och med i dag är även Aktivitetshuset på Campus öppet för bokningsbara aktiviteter både inomhus och utomhus.

Andreas Meimermondt tror att beslutet att öppna upp anläggningarna är välkommet.

– Fysisk aktivitet för barn och unga har stor betydelse för folkhälsan. Folkhälsomyndigheten menar därför att dessa aktiviteter inte ska avbrytas annat än i nödfall. Idrott och rörelse spelar en stor roll för barn och ungas hälsa och välbefinnande, säger han.

ANNONS