Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Simföreningen deltog och samlade skräp under kust-städning

I helgen drog initiativet Städa Kust 2021 igång där tusentals idrottsungdomar rensar Sveriges kust från skräp med början på västkusten.

Under lördagsförmiddagen var simklubben SK Stimmet ute och startade igång initiativet Städa Kust 2021 genom att ge Skummeslövsstrand en rejäl storstädning.

– Vi har varit ute nu och plockat skräp i två timmar och fått ihop en hel del, berättar Annica Pettersson som är aktiv i simklubben och engagerad i initiativet.

Totalt har de under dagen samlat ihop omkring 10-12 säckar med skräp och fynden är allt ifrån handskar och strumpor till en gammal solstol.

– Det är en trevlig aktivitet och man får träffas och göra en insats för miljön. Vi samlar även in pengar till klubben och det använder vi till läger och träningar. Nu är det som det är, men det är en välkommen extra inkomst.

I år är intresset för att delta i Städa Kust större än vanligt. Efter ett år av inställda cuper, event och försäljningar av olika saker är många idrottsklubbars kassor ansträngda.

Men det är inte första gången som SK Stimmet deltar i Städa Kust utan det har nästan blivit lite av en tradition.

– Vi har deltagit i rätt så många år nu, ibland under både höst och vår. Nu är det viktigare än någonsin att man är mån om miljön och plockar upp all skräp och plast som finns i haven, säger Annica Pettersson.

I vanliga fall, före pandemin, brukar städdagen avslutas med korvgrillning samt att det är ett större gäng med och deltar. I dag var det två grupper med cirka 8-9 personer i varje som var med och städade och korvgrillningen var inställd.

– Det blir i mindre skala nu, men det var kul att det blev av efter att det inte blev något för oss i höstas, förklarar Petra Carlsson som varit med under dagen.

Förra året fylldes totalt 1 697 gula Städa Sverige-säckar. I år väntas rekordmycket skräp samlas in längs våra kuststräckor.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här