SHK:s kontorsbygge oroar grannföretag

Södra Hallands krafts nya huvudkontor i Vallberga har väckt vissa frågor hos grannen NP Nilsson. Företaget vill veta hur planerna påverkar framkomligheten och säkerheten.

ANNONS
|

Som HP tidigare berättat har SHK för avsikt att lämna sitt nuvarande huvudkontor i Laholm och bygga nytt intill sina lokaler i Vallberga som bland annat hyser lager och verkstad. Eftersom bygglovsansökan avviker från gällande detaljplan ska grannarna få säga sitt.

Det handlar om två saker – dels är höjden på byggnaden 8,3 meter mot tillåtna 7,6 och dels vill SHK uppföra en mur längs med Skottorpsvägen på mark som är punktprickad och alltså inte får bebyggas.

NP Nilsson poängterar i sitt yttrande att man inte vill sätta några käppar i hjulet för den planerade utvecklingen, men att man vill ha svar på lite frågor innan klartecken ges för bygget.

ANNONS

Det handlar bland annat om hur en infartsväg ska utformas och behovet av parkeringar. NP Nilsson påpekar att deras fastig­­­het används för mellanlagring av byggmaterial och att de vid såväl lossning som lastning ofta använder sig av 24-meters­ekipage.

Redan i dag är framkomligheten ofta begränsad när SHK har många fordon parkerade, skriver företaget.

Företaget tycker inte heller att den föreslagna lösningen, med snedställda parkeringsfickor, är det bästa ur säkerhetssynpunkt.

Bland annat kan backande fordon skapa farliga situationer, menar företaget som efterfrågar säkrare och bättre alternativa uppställningsplatser.

ANNONS