Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sex frågor till Axel Lilja...

...från Våxtorp, som lever med hiv och ska medverka med sin historia på visartisten Tina Wilhelmssons nästa album ”Visa verkligheten”, med berättelser från nio hbtq-personer.

Vad handlar din berättelse om?

– Hur det är att leva med hiv. Tina Wilhelmsson lyssnade på en föreläsning som jag gjorde uppe i Boden och kom på så sätt i kontakt med min berättelse.

Hur är det?

– Det skiljer sig nog väldigt mycket från hur folk tänker sig. När jag berättar att jag lever med hiv får jag ofta väldigt kraftiga reaktioner. Folk har en bild av hiv som handlar om död och ett hemskt och tufft liv. Vilket det inte alls är för min del. Det är inte så dystert och tungt. Jag har ett bra liv.

Nu ska det bli en låt. Hur går det till?

– Först gör Tina en intervju med mig, sedan gör hon ett utkast utifrån den. Sedan skriver vi låten tillsammans. Hon gör huvuddelen, men jag får bidra med mina synpunkter.

Medverkar du musikaliskt?

– Nej! (Skratt) Inte vad jag vet i alla fall. Det sköter hon nog bäst.

Hur känns det att få sin berättelse förevigad i musik?

– Det känns jättekul och spännande. Ett kul sätt att nå ut med budskapet.

Vad händer annars i livet?

– Jag frivilligjobbar med att ta hiv- och syfilistester. Jag föreläser också om hur det är att leva med hiv. Jag bor i Oslo. Det har varit fram och tillbaka, men det är här jag känner mig som mest hemma för tillfället.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här