Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Sex duktiga elever får 2 000 av banken

Fotbollsskor. Resa. Eller en bil? Sex duktiga elever på Osbecksgymnasiet gick på tisdagen hem från banken 2 000 kronor rikare.

Edvin Mattsson visste direkt vad han skulle lägga pengarna på.

– Nya fotbollsskor. Eller betala tillbaka till mamma, för alla fotbollshandskar hon har köpt, säger 16-åringen som läser barn och fritid och är målvakt i Laholms FK.

Han prisades för hur han sköter sina studier och det fina omdömet från praktiken.

Två Osbeckselever från varje årskurs får Laholms sparbanks stipendium 2017 för elever som på något sätt bidrar till utvecklingen av skolan och sig själva.

Goldyn Salabe Okit började på Osbeck för fem månader sedan. Hon har bara pluggat svenska sedan i höstas, men når redan goda studieresultat.

– Det här var väldigt överraskande. Jag gillar gymnasiet och att träffa andra människor. Min mamma gifte sig med en svensk man och jag flyttade från Filipinerna till Sverige i mars 2016. Jag vill bli lärare, i matte eller NO, säger hon.

Emelie Solenheim och Albin Seeberg går årskurs två på naturvetenskap respektive el och energi. De prisas för sin studiebegåvning.

Balkommiténs ordförande Hanna Jönsson hyllas lite extra för sin goda kamratskap.

– Det känns som en sådan komplimang. Jag vill gärna göra något bra för alla, säger hon som vill lägga pengarna på resa eller en bil.

Efter tre års gymnasiestudier har Samuel Gunnarsson en och en halv vecka kvar till studenten.

– Jag tycker att gymnasietiden är väldigt rolig i sig, men det är klart skönt att det slutar. För mig väntar jobb i sommar, sedan har jag sökt till civilingenjör i Lund. Besked 13 juli. Det ser bra ut, säger han.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här