Om Laholms ångbåtsförening inte får besked om bidrag i förskott hinner den inte renoveras och komma i vattnet lagom till säsongen. Det kan bli slutet för föreningen.
Om Laholms ångbåtsförening inte får besked om bidrag i förskott hinner den inte renoveras och komma i vattnet lagom till säsongen. Det kan bli slutet för föreningen. Bild: Jonatan Gernes

Sent besked om bidrag kan innebära slutet för ångbåten

Får inte ångbåtsföreningen snabbt besked om bidrag kan det bli dödsstöten för föreningen.

ANNONS
LocationLaholm||

Laholms ångbåtsförening är en av de som ansökt om övrigt bidrag från kommunen. Kultur och utvecklingsnämnden tar beslut kring bidragen när nämnden sammanträder 23 mars men ångbåtsföreningen har önskat att få besked åtta dagar tidigare.

– Det är för att vi ska kunna beställa material till båten så att vi kan göra vid den. Det är ungefär två månaders leveranstid på materialet och nu brinner det i knutarna, säger Jan Norrman, ordförande i ångbåtsföreningen.

Måste har pengar till renovering

Föreningen har ansökt om 25 000 kronor för att beställa den spant som behöver bytas. Föreningen håller styrelsemöte 18 mars och har kommunen inte gett besked innan dess hinner de inte genomföra renoveringen innan säsongen.

ANNONS

Det kan enligt Jan Norrman innebära att det inte blir någon ångbåt i Lagan 2020, men också slutet för föreningen.

– Blir det inget 2020 så känns det som om verksamheten läggs ner. Ska båten stå på land i sommar blir den ännu sämre, säger han.

Ideella krafterna tryter

Visar kommunen inget intresse vill föreningen inte fortsätta.

– Någonstans tryter de ideella krafterna. Nu börjar det koka i styrelsen och jag kan inte hålla ihop det mer. Kommer det ingen större uppbackning får det vara så.

Varken kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Ove Bengtsson (C) eller fritidschef Christer Johansson har varit med om att besked getts tidigare.

– Det får vi titta på. Det är väldigt sent att komma med den nu. Vi hinner inte ens behandla det i nämnden, säger Ove Bengtsson.

LÄS MER:Ångbåten lyftes i plurret på fredagen

ANNONS