Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Sen skatt ska betalas

Om inte trängselskatten betalas i tid är det svårt att krångla sig ur tilläggsavgiften. Det har en laholmare fått erfara.

Trängselskatten skulle ha varit betald i juni 2016, men pengarna till Transportstyrelsen kom in först i juli. Förseningen är enligt lag förenat med en avgift på 500 kronor. Laholmaren har försökt att bli befriad från avgiften och överklagat Transportstyrelsens beslut till förvaltningsrätten. Men i sin dom konstaterar förvaltningsrätten att det är var och ens skyldighet att se till att trängselskatten betalas i tid.

Laholmaren tyckte att han hade giltigt skäl till att slippa avgiften på 500 kronor. Han lånar ut sin bil till sonen vars assistenter kör bilen. Han hävdar att han inte har fått någon faktura på trängselskatt, varken elektroniskt eller per post, och därmed inte kände till skulden.

Transportstyrelsen intygar att de inte har någon anmälan om e-avisering av trängselskatt och Skatteverket intygar att bilen inte är befriad från trängselskatt även om den har p-tillstånd för rörelsehindrad.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här